Σούστα

Με καταγωγή από την Κρήτη και με χαρακτήρα αρχαίου πολεμικού χορού, η σούστα εκτελείται από ζευγάρια αντρών και γυναικών, που χορεύουν αντικριστά. Ο χορός αποπνέει ερωτισμό και περιέχει πολλούς συμβολισμούς. Εντάσσεται στους πηδηχτούς χορούς, καθώς η  βασική του κίνηση είναι τα μικρά πηδηματάκια των χορευτών. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές σούστας στα νησιά του Αιγαίου.

Καλαματιανός

Ο καλαματιανός γεννήθηκε στην Πελοπόννησο και αποτελεί ένα από τους πιο διαδεδομένους χορούς της ελληνικής παράδοσης. Οι χορευτές, άντρες και γυναίκες, κρατιούνται από τα χέρια, σχηματίζοντας κύκλο, και πραγματοποιούν 12 απλά βήματα υπό τους ήχους μιας ευχάριστης και χαρούμενης παραδοσιακής μελωδίας.

 

Τσάμικος

Χορός που εξυμνεί τη λεβεντιά και την ευπρέπεια. Παλαιότερα χόρευαν τσάμικο μόνο άνδρες, ενώ σήμερα λαμβάνουν μέρος και γυναίκες. Χορεύεται σε κύκλο με τον πρώτο χορευτή να οδηγεί τους ακόλουθους χορευτές και να πραγματοποιεί φιγούρες κατά διαστήματα, ακινητοποιώντας τους υπόλοιπους όσο αυτές διαρκούν.

Συρτός

Επιγραφές μαρτυρούν την ύπαρξη του συρτού στην Ελλάδα της αρχαιότητας. Υπάρχουν πολλά είδη συρτών χορών, μεταξύ των οποίων και ο καλαματιανός.

Νησιώτικος

Η μουσική και ο χορός των ελληνικών νησιών περικλείει την παράδοση και την ιστορία τους. Οι νησιώτικοι χοροί, όπως ο μπάλος και ο πεντοζάλης, διαδόθηκαν και συνοδεύουν κάθε ελληνικό γλέντι σ’ όλο τον κόσμο.  

Μακεδονικός

Οι μακεδονικοί χοροί δημιουργήθηκαν από την ένωση ξένων επιρροών, της τοπικής και ευρύτερης ελληνικής παράδοσης. Ξεχωρίζουν ο μακεδονικός κλέφτικος χορός, η γερακίνα, ο ακριτικός και η γκάιντα, χοροί που φέρουν έντονο το στοιχείο της ιστορίας. Οι χοροί της Μακεδονίας εμφανίζονται σε μεγάλη ποικιλία και διαφοροποιούνται ως προς το ρυθμό και την εκτέλεσή τους ανά περιοχή στην Ηπειρωτική Ελλάδα.

Χασάπικο

Πήρε την ονομασία του από τους «Χασάπηδες», το επίλεκτο στρατιωτικό σώμα του Βυζαντίου, που εκτελούσε ένα χορό μάχης με σπαθιά και μη. Σήμερα το χασάπικο χορεύεται από άντρες και γυναίκες, με τη συνοδεία μπουζουκιού και μπαγλαμά και αποτελεί ένα από τους πιο αντιπροσωπευτικούς ελληνικούς χορούς.

Συρτάκι

Ένας από τους πιο γνωστούς ελληνικούς χορούς στο εξωτερικό και πιο αγαπητούς στους απανταχού Έλληνες. Έγινε δημοφιλής από την ταινία ‘’Zorba the Greek’’ με τη μουσική υπογραφή του Μίκη Θεοδωράκη.  Το συρτάκι ξεκινά με αργό χασάπικο και επιταχύνει  βαθμιαία το ρυθμό του με τους χορευτές να σχηματίζουν κύκλο, κρατώντας ο ένας τον άλλο από τον ώμο, και να πραγματοποιούν γρήγορα βήματα και αναπηδήματα.

Ζεϊμπέκικο

Χορός θρακικός που μεταφέρθηκε τα αρχαία χρόνια στη Μικρά Ασία και επέστρεψε στη Στερεά Ελλάδα το 1922 από τους μικρασιάτες πρόσφυγες «ζεϊμπέκηδες». Το ζεϊμπέκικο, ο «χορός του αετού», πραγματοποιείται από ένα χορευτή, ο οποίος με ανοικτά τα χέρια εκτελεί κυκλικές κινήσεις και παραπατήματα με σοβαρό το βλέμμα του στη γη, εκφράζοντας τους καημούς του. 

Τσιφτετέλι

Ο ελληνικός «χορός της κοιλιάς», το τσιφτετέλι, πραγματοποιείται χωρίς κανονισμούς, αλλά με αυτοσχεδιασμό. Το τσιφτετέλι είναι χορός, που εκφράζει χαρά, ξεφάντωμα και το συνοδεύουν παλαμάκια από τον περίγυρο του χορευτή.  

Σάλσα

Μια πιπεράτη έκδοση του χορού  mambo που συνδυάζει βήματα και από άλλους latin χορούς, η salsa χορεύεται σε έναν φλογερό και ταχύτερο ρυθμό. Κάποιοι την αποκαλούν το rock and roll της Λατινικής Αμερικής. Είναι υψηλής ενέργειας και πολύ διασκεδαστική.

Μάμπο

Πρωτοπαρουσιάστηκε το 1944, αλλά δεν είχε ιδιαίτερη απήχηση μέχρι τη δεκαετία του 1950. Αποτελεί συγχώνευση των χορών swing και rumba, και είναι πλέον πάρα πολύ δημοφιλής χορός.

Μerengue

Διασκεδαστικός και συναρπαστικός χορός, που εμφανίστηκε στην Αμερική το 1941, όταν και αρχικά θεωρήθηκε πολύ σκανδαλώδης, παρέμεινε όμως ξεχασμένος μέχρι το 1957. Το σημείο προέλευσής του χορού είναι αβέβαιο, με την Αϊτή και τη Δομινικανή Δημοκρατία να τη διεκδικούνε, καθώς περιέχει στοιχεία και των δύο πολιτισμών.

Αργεντίνικο Τανγκό

  

Το Αργεντίνικο Τάνγκο ως χορός γεννήθηκε προς το τέλος του 19ου αιώνα στις λαϊκές γειτονιές του Buenos Aires και προήλθε από συνένωση Ευρωπαϊκών, Νοτιοαμερικανικών και Αφρικανικών στοιχείων. Βασίζεται στην επικοινωνία και το πάθος, έτσι χορεύεται από ζευγάρια αγκαλιασμένα κοντά, και συντιστά έναν διάλογο του ζευγαριού, είναι έντονα αυτοσχεδιαστικό με σαφώς διακριτούς ρόλους για τον καβαλλιέρο και την ντάμα.

 
Rumba

Ρομαντικός latin χορός όλο και περισσότερο δημοφιλής, η προέλευση του οποίου χρονολογείται γύρω στα 400 χρόνια πριν. Είναι πλέον περισσότερος γνωστός ως ο χορός με τον οποίο οι Λατίνοι γνωρίζονται μεταξύ τους, ή ο χορός του λικνίσματος. Η rumba κάποιες φορές γεμίζει ένα μουσικό κομμάτι στο διάστημα που ο ρυθμός του αλλάζει, και διαθέτει πιο λεπτή και χαλαρή πλευρική κίνηση των γοφών σε σχέση με άλλους χορούς latin. Οι κινήσεις αυτές συναντώνται στους περισσότερους από τους πιο γνωστούς χορούς latin, καθώς και στην πιο ελεύθερη μορφή του χορού disco.

Samba

Χορός του δρόμου που συναντάται σε φεστιβάλ και κυριαρχεί κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού, προέρχεται από τη Βραζιλία.

Pasadoble

Το pasodoble (στην κυριολεξία σημαίνει διπλό βήμα) αποτελεί παραδοσιακό χορό της Ισπανίας, αλλά και ballroom χορό, με στυλ που θυμίζει βηματισμό, είτε χορεύεται από ένα άτομο είτε από ζευγάρι. Είναι εμπνευσμένος από το είδος της μουσικής που συνήθως παίζεται στις ταυρομαχίες κατά την είσοδο των ταυρομάχων στην αρένα ή αμέσως πριν επιτεθούν και σκοτώσουν τον ταύρο. Ο χορός αυτός έχει ζωηρό ύφος κι έντονες, δραματικές κινήσεις.

Cha Cha Cha

Το cha-cha-cha είναι εξέλιξη του mambo και αναπτύχθηκε από τις κινήσεις μια δημοφιλούς αργής έκδοσης του mambo, το λεγόμενο triple mambo. Από το 1954 και μετά το cha-cha-cha αποτελεί χορό από μόνο του και είναι από τους αγαπημένους χορούς latin, που πρέπει όλοι όσοι ασχολούνται να γνωρίζουν.

Gold Zumba

Είναι ένα διαμορφωμένο χορευτικό πρόγραμμα εκγύμνασης, που απευθύνεται σε ευρύτερο κοινό, ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης και χορευτικών ικανοτήτων. Οι κινήσεις της Zumba Gold είναι πιο απλές και πραγματοποιούνται πιο αργά σε σχέση με άλλα προγράμματα Zumba, για να μπορεί ο ασκούμενος, αρχάριος ή προχωρημένος, να τις εκτελέσει καλύτερα και να αισθανθεί την επίδραση της γυμναστικής στο σώμα του.

Zumba Toning

Το μάθημα της Zumba Toning διαφέρει από την παραδοσιακή Zumba όσο αφορά τον τρόπο εκγύμνασης. Το πρόγραμμα της Zumba Toning επιτυγχάνει την κυκλική προπόνηση για ενδυνάμωση και βελτίωση της αντοχής, χρησιμοποιώντας συνήθως βαράκια. Τα αποτελέσματα του προγράμματος είναι η καρδιαγγειακή υγεία και το χάσιμο πολλών θερμίδων. 

Zumba Basic 1

Πρόγραμμα κατάλληλο για όσους αποσκοπούν στο να γίνουν εκπαιδευτές Zumba. Στη Zumba Basic 1 οι επίδοξοι εκπαιδευτές θα μάθουν τα βήματα τεσσάρων ειδών χορού της Zumba, merengue, salsa, cumbia και reggaeton, όπως επίσης και τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν να τα συνδυάσουν σ’ ένα τραγούδι.

Zumba Basic 2

Το δεύτερο επίπεδο της εκπαίδευσης για διδασκαλία της Zumba. Στο πρόγραμμα Zumba Basic 2 διδάσκονται τα βήματα άλλων έξι ρυθμών της Zumba, belly dance, flamenco, tango, samba, soca και quebradita. Ακόμη οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν χορευτικές τεχνικές εκγύμνασης προχωρημένου επιπέδου και τον τρόπο να συνδυάζουν τα βήματα ανάλογα με το ύφος της μουσικής και να τα διαχωρίζουν ανάλογα με το στιλ.  

Zumba Start Gold

Απευθύνεται σε αρχάριους εκπαιδευτές που ενδιαφέρονται να διδάξουν άτομα μέσης ηλικίας, ικανοποιώντας τις ανατομικές και ψυχικές ανάγκες τους. Οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν επίσης πως να διδάξουν άτομα αγύμναστα, που έρχονται σε επαφή με τη Zumba για πρώτη φορά, και προετοιμάζονται για την εκμάθηση της διδασκαλίας του προγράμματος Zumba Gold.

Aqua Zumba

Το Aqua Zumba πραγματοποιείται σε πισίνα και περιλαμβάνει χορευτικές ασκήσεις ειδικές για εκτέλεση στο νερό.

Zumba Sentao

Είναι το είδος της Zumba που επικεντρώνεται στη μυϊκή ενδυνάμωση, στην ενίσχυση της ισορροπίας και στη βελτίωση της καρδιαγγειακής λειτουργίας. Οι ασκούμενοι πραγματοποιούν ασκήσεις-χορευτικές κινήσεις με όργανο μια καρέκλα.

Ζεϊμπέκικο

Το κυπριακό ζεϊμπέκικο χορεύεται ατομικά από άντρες. Οι αυτοσχέδιες κινήσεις και φιγούρες αναδεικνύουν τη δεξιοτεχία και τη λεβεντιά του χορευτή.

Δρεπάνι

 Είναι χορός που προσφέρει θέαμα, καθώς ο χορευτής περιστρέφει ένα δρεπάνι γύρω από το σώμα και πάνω από το κεφάλι του, χορεύοντας. Παραπέμπει στις επιδέξια χρήση του δρεπανιού από τον κύπριο θεριστή των περασμένων χρόνων.

Σούστα

Η κυπριακή σούστα χορεύεται από άντρες και γυναίκες. Είναι χαρούμενος χορός με γρήγορα βήματα και αναπηδήματα. Τα ζευγάρια, αρχικά σε κύκλο, χωρίζονται και πραγματοποιούν φιγούρες και ζωηρές κινήσεις, προτού επανασυνδεθούν.

Συρτός

Ο συρτός της Κύπρου παρουσιάζει κοινά χαρακτηριστικά με το νησιώτικο συρτό όσο αφορά το βηματισμό, ενώ  διαφέρει στο ότι είναι κυρίως ατομικός και όχι ομαδικός χορός, όπως ο ελλαδικός συρτός.  Στον κυπριακό συρτό οι χορευτές χωρισμένοι σε ζευγάρια εκτελούν τις κινήσεις τους ξεχωριστά, κρατώντας μαντήλι.

Τατσιά

Χορός που συνοδεύει τις κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις του κυπριακού λαού. Ο χορευτής περιστρέφει δεξιότεχνα την τατσιά, στην οποία έχει βάλει ένα μισογεμάτο ποτήρι νερό ή κρασί με στόχο να μη χύσει ούτε μια σταγόνα.

Oriental Belly Dance

Αλλιώς "χορός της κοιλιάς", χαρακτηρίζει τον αυτοσχέδιο χορό μεμονωμένων ατόμων που βασίζεται στην έντονη χρήση του κορμού, με ρευστές κι αισθησιακές κινήσεις. Προέρχεται από τη Μέση Ανατολή, και ιδιαίτερα την περιοχή της Αιγύπτου, κι αποτελεί το κλασικό αιγυπιτακό στυλ του χορού της κοιλιάς που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου μισού του 20ού αιώνα.

Swing

Κοινώς γνωστό ως ένα σύνολο χορών που αναπτύχθηκαν ταυτόχρονα με τη swing και jazz μουσική κυρίως στις δεκαετίες των 1920-1950, αν και ο πρώτος από τους χορούς αυτούς είναι προγενέστερος της "εποχής της swing" μουσικής.

Breakdance

Στυλ "χορού του δρόμου" που δημιουργήθηκε από Αφρικάνους και της Λατινο-Αμερικάνους της Νέας Υόρκης κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970. Ο χορός γρήγορα κέρδισε δημοτικότητα στα μέσα ενημέρωσης και εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο. Βασικό στοιχείο και αναγνωριστικού αυτού του στυλ αποτελεί το σπάσιμο του σώματος, και οι εξαιρετικά δυναμικές και εκρηκτικές κινήσεις που γίνονται στο έδαφος.

Hip-Hop

Αναφέρεται σε ένα είδος "χορού του δρόμου" που εκτελείται κυρίως με hip-hop μουσική ή που έχει εξελιχθεί ως μέρος της κουλτούρας αυτής. Περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών στυλ με πιο γνωστό ίσως το breakdance, με το χαρακτηριστικό σπάσιμο του κορμού, που πρωτοεμφανίστηκε στην Νέα Υόρκη αρχές τις δεκαετίας του 1970 σπό Αφρικάνους και Λατινο-Αμερικάνους, αλλά και τις χαρακτηριστικές κινήσεις κλειδώματος και τινάγματος του κορμιού, που γεννήθηκαν στην Καλιφόρνια τις δεκαετίες των 1960-1970 κατά τη διάρκεια της funk εποχής.

Jazz

Ο χορός τζαζ επηρεάζει και αναφέρεται σ' ένα ευρύ φάσμα διαφόρων στιλ χορού. Πριν τα μέσα του 20ού αιώνα, παρέπεμπε στα στιλ χορού που προήλθαν από την καθημερινή ζωή των Αφρικο-Αμερικανών. Στη δεκαετία του 1950, ένα νέο είδος χορού τζαζ, σύγχρονου χορού τζαζ, αναδύθηκε με ρίζες στους παραδοσιακούς χορούς της Καραϊβικής. Κάθε ξεχωριστό ύφος του χορού τζαζ έχει ρίζες ανιχνεύσιμες σε μία από τις δύο αυτές διαφορετικές προελεύσεις.

Disco

Ως είδος χορού περισσότερο παρά ως συγκεκριμένος χορός, ο χορός disco έχει δυνατές ρίζες στους χορούς swing, samba, cha-cha-cha, mambo, merengue, foxtrot και tango. Η πιο δημοφιλής εκδοχή του χορού disco (όπως φαίνεται στην ταινία “Πυρετός το Σαββατόβραδο”) έχει προέλθει από τη Νέα Υόρκη το 1970. Αυτό το ελεύθερο στυλ χορού αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή στυλ στα νυχτερινά κέντρα και τις κοινωνικές εκδηλώσεις σε όλον τον κόσμο.

Rock 'n' Roll

Με τη γένεση της μουσικής του Rock 'n' Roll στο τέλος της δεκαετίας του ’40 δημιουργήθηκε και ο χορός του είδους. Η ταινία ‘’Grease’’ χόρεψε στο ρυθμούς του Rock 'n' Roll, με τους ηθοποιούς να πραγματοποιούν εντυπωσιακές φιγούρες και ακροβατικά, όπως άλματα και πιασίματα στον αέρα και γρήγορες χορευτικές κινήσεις.

Jive

Τον δημιούργησαν οι αφροαμερικανοί, που εγκαταστάθηκαν στην Αμερική το 1930. Είναι γρήγορος και γεμάτος ενέργεια χορός με βασικό χαρακτηριστικό του τις κλωτσιές και τα αναπηδήματα.

Foxtrot

Δημιουργήθηκε το 1912 από τον Harry Fox, και είναι ο πρώτος χορός κατά τον οποίο επιτρεπόταν στο ζευγάρι να απέχει ο ένας από τον άλλον λιγότερο από το μήκος ενός ολόκληρου χεριού. Το foxtrot ήταν ο πρώτος χορός που πήρε την ετικέτα της "άπρεπης συμπεριφοράς”. Σήμερα εξακολουθεί να παραμένει ο πιο δημοφιλής από όλους τους κοινωνικούς χορούς. 

Quickstep

Ο χορός quickstep εμφανίστηκε τη δεκαετία του ’20 στην Αμερική. Χορεύεται από ανδρόγυνο και τον χαρακτηρίζει ο γρήγορος βηματισμός, όπως εξάλλου προδίδει και το όνομά του (quick=γρήγορο, step=βήμα). Το quickstep συνδυάζει κινήσεις του αργού foxtrot και του charleston.

Adult Classical Ballet

Μαθήματα κλασικού μπαλέτου για ενήλικες. Το κλασικό μπαλέτο είναι ίσως το πιο ευρέως γνωστό στυλ μπαλέτου που εκτελείται σήμερα, το οποίο αναπτύχθηκε την εποχή του Ρομαντισμού κι εκτελείται με τη συνοδεία κλασικής μουσικής. Επικεντρώνεται στις χορεύτριες τις οποίες συχνά παρουσιάζει σε παραδοσιακά γαλλικά tutus, αλλά και στις χαρακτηριστικές χορογραφίες en pointe, στα δάχτυλα του ποδιού, με απόλυτα ακριβείς αλλά και ρευστές ακροβατικές κινήσεις δεξιοτεχνίας.

Contemporary Ballet

Δημιουργήθηκε από τη μείξη στοιχείων του κλασικού μπαλέτου και του σύγχρονου χορού. Παρότι το σύγχρονο μπαλέτο υιοθετεί την τεχνική του ‘’pointe’’ από το κλασικό μπαλέτο, δεν τηρεί την αυστηρότητα του παραδοσιακού μπαλέτου όσο αφορά τη στάση του σώματος, αλλά επιλέγει τη φυσικότητα των κινήσεων του σύγχρονου χορού.

Modern Dance

Αποτελεί την εξερεύνηση της δυνατότητας κίνησης όλου του σώματος. Δε δεσμεύεται από καθορισμένα πρότυπα και συγκεκριμένα στυλ χορού, και δεν αρνείται κάποιες τεχνικές του κλασικού μπαλέτου για χάρη του μοντέρνου χορού, αλλά συνδιάζει χαρακτηριστικά και των δύο ειδών, όπως είναι η τεχνική του μπαλέτου στα πόδια, και ταυτόχρονα ο χαρακτηριστικός αυτοσχεδιασμός του μοντέρνου χορού. Συχνά χρησιμοποιούνται απρόβλεπτες αλλαγές στον ρυθμό, στην ταχύτητα, καθώς και στην κατεύθυνση.

Waltz

Η ιστορία του βιεννέζικου βαλς ξεκίνησε το 16ο αιώνα από τους αγρούς της Γερμανίας και γνώρισε μεγάλη φήμη στην αυτοκρατορική αυλή της Βιέννης το 19ο αιώνα. Το ζευγάρι σφιχταγκαλιασμένο χορεύει σε ανάλαφρο και ζωηρό ρυθμό, πραγματοποιώντας στροφές και γρήγορα, συγχρονισμένα βήματα. Το βιεννέζικο βαλς έντυσαν μουσικά οι συνθέτες Γιόχαν Στράους και Γιόζεφ Λάνερ. 

Slow Waltz

Παραλλαγή του βιεννέζικου βαλς. Το ζευγάρι χορεύει σε πιο αργό ρυθμό και εκτελεί πιο σύνθετες φιγούρες. 

Tap

Ο χαρακτηριστικός ήχος του κτυπήματος των παπουτσιών στο έδαφος δίνει το ρυθμό στο χορό tap. Οι σόλες των παπουτσιών για χορό tap φτιάχνονται είτε με ξύλο, δέρμα ή μέταλλο, για να διαφοροποιείται ο ήχος. Οι κινήσεις των χορευτών επικεντρώνονται σχεδόν αποκλειστικά στα πόδια.    

Ballroom Tango

Το Ballroom Tango αποτελεί εξέλικη του παραδοσιακού Αργεντίνικου Tango, όταν αυτό ταξίδεψε σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική. Σε σύγκριση με το Αργεντίνικο Tango, φτάνει τη φυσική των σωμάτων στα όρια τους, ενσωματώνοντας έντονα κινήσεις του κεφαλιού, πετάγματα των ποδιών και αεροπλανικές κινήσεις. Είναι πιο εντυπωσιακό χωρίς να χάνει όμως την ουσία του.

Flamenco

Ο δημοφιλέστερος των ισπανικών χορών, προέρχεται από την Ισπανία του 19ου αιώνα και   κατάγεται από την Ανδαλουσία και τους Τσιγγάνους. Με βασικό όργανο την κιθάρα φλαμένκο οι χορευτές αυτοσχεδιάζουν, χτυπούν έντονα τα πόδια τους στο ρυθμό της μουσικής και κινούν εκφραστικά τα χέρια τους, κρατώντας καστανιέτες ή βεντάλιες. Το είδος αυτού χορού διακρίνεται για το ιδιαίτερα υπεροπτικό, αγέρωχο ύφος του, τις κινήσεις γεμάτες αυτοπεποίθηση και περηφάνεια.

Kids Ballet

Ειδικά διαμορφωμένα μαθήματα μπαλέτου μέσω των οποίων τα παιδιά γνωρίζουν και ενστερνίζονται τις αξίες της αυτοκυριαρχίας και της αυτοπειθαρχίας, αυξάνουν την αυτοπεποίθησή τους και αναπτύσσουν τις ικανότητές τους, μαθαίνοντας τις βασικές τεχνικές του κλασικού μπαλέτου.

Χορός για Νήπια

Τα τμήματα χοροκίνησης για νήπια αποτελούν ευκαιρία διασκέδασης και δημιουργικών συναντήσεων για τα πολύ μικρά παιδιά, που έχουν έτσι την ευκαιρία να χορέψουν, σε κάποιες περιπτώσεις και με τους γονείς τους, η συμμετοχή των οποίων όχι μόνο επιτρέπεται αλλά και παροτρύνεται. Οι τάξεις αυτές περιλαμβάνουν παιχνίδια κίνησης, τραγούδια και αφήγηση ιστοριών και παραμυθιών, που σκοπό έχουν να πυροδοτήσουν τη φαντασία τους.

Zumba για παιδιά

Αποτελεί ομαδικό χορευτικό πρόγραμμα γυμναστικής, το οποίο συνδυάζει κινήσεις από διάφορα είδη χορών, όπως είναι οι Latin χοροί, με πολεμικές τέχνες και ρουτίνες αερόβιας γυμναστικής. Είναι διαμορφωμένο ειδικά για τα παιδιά, ένα γεμάτο ενέργεια πάρτυ, που όπως όλοι οι χοροί και οι μορφές άσκησης βοηθάει τα παιδιά να βελτιώσουν τον μεταβολισμό αλλά και τον συντονισμό τους, να αυξήσουν την αυτοσυγκέντρωση και την αυτοπεποίθησή τους.

Pilates (Beg/Int/Adv)

Μέθοδος προπόνησης που δημιουργήθηκε από τον Joseph Pilates στις αρχές του 20 αιώνα. Μέσα από την προπόνηση αυτή ο αθλούμενος βελτιώνει την ευλυγισία, την ενδυνάμωση του κορμού άλλα και ολόκληρου του σώματος. Δίνει έμφαση στην αναπνοή και δυναμώνει τον κορμό και το κέντρο του και βελτιώνει την μυική συναρμογή και ισορροπία. Υπάρχουν επίπεδα αρχάριων και προχωρημένων και η ένταση του μαθήματος καθορίζεται από την προσαρμοστικότητα και πρόοδο του πελάτη.

Prenatal pilates

Πρόγραμμα Pilates που απευθύνεται σε εγκύους.  Περιλαμβάνει ασκήσεις που εκτελούνται με ασφάλεια, κρατούν σε φόρμα τη μέλλουσα μαμά, δυναμώνουν τους μύες, βελτιώνουν τη σταθερότητα, την αντοχή, την ευελιξία και τη στάση του σώματός της.

Abs & Thighs Pilates

Μαθήματα Pilates με έμφαση στις ασκήσεις που πετυχαίνουν την ενδυνάμωση των κοιλιακών και των μηρών. Οι ασκήσεις εδάφους συμβάλλουν στην εκγύμναση των κοιλιακών μυών, βελτιώνουν τη στάση του σώματος και αυξάνουν τη σωματική δύναμη και αντοχή. Οι κυκλικές ασκήσεις και τα τεντώματα των ποδιών γυμνάζουν και συσφίγγουν αποτελεσματικά τους μηρούς.

Circuit Pilates

Το Circuit Pilates στοχεύει στην ισορροπημένη σωματική ανάπτυξη και στην αύξηση της απόδοσης του σώματος με ασκησιολόγιο, που απαιτεί τη χρήση οργάνων και αξεσουάρ Pilates.     

A.B.T Pilates

Έχει τριπλό στόχο, όπως προδίδουν και τα αρχικά του ονόματός του· τη σύσφιξη και ενδυνάμωση των μυών των γλουτών (Butt), των μηρών (Thighs) και της κοιλιακής περιοχής (Abs).

Special Injuries Pilates

Επιταχύνει την ανάκαμψη του οργανισμού μετά από χειρουργική επέμβαση, εγκεφαλικό επεισόδιο και άλλα νευρολογικά προβλήματα. Οι ασκήσεις του ειδικεύονται στην επούλωση χρόνιων και μη τραυματισμών και ενδυναμώνουν το σώμα για αποφυγή σοβαρών τραυματισμών.

Portdebras Core Training

Δημιουργήθηκε στη Μόσχα το 2006 από δύο επαγγελματίες χορευτές. Αποτελεί ένα συνδυασμό χορού με ασκήσεις μπαλέτου, Pilates και γυμναστικής για ενδυνάμωση του σώματος, ενίσχυση της ευλυγισίας και βελτίωση της λειτουργίας των εσωτερικών οργάνων. Οι αργές χορογραφίες του εκτελούνται παράλληλα με ασκήσεις αναπνοής για επίτευξη -εκτός από τη σωματική υγεία- της πνευματικής ισορροπίας.

Hatha Yoga

Το είδος του yoga που επικεντρώνεται στην επίτευξη της ισορροπίας του μυαλού με το σώμα και στην ανάπτυξη της ικανότητας του μυαλού να παραμένει ανεπηρέαστο από εξωτερικούς ψυχολογικούς παράγοντες. Στο Hatha Yoga πραγματοποιούνται ασκήσεις ορθοστασίας, εσωτερικού καθαρισμού, ελέγχου της αναπνοής και διαλογισμού για ψυχική ηρεμία.

 

Vinyasa Yoga

Στο Vinyasa Yoga οι ασκήσεις εκτελούνται σε συγχρονισμό με την αναπνοή, δηλαδή οι ανοδικές κινήσεις με εισπνοή και οι καθοδικές με εκπνοή. Οι ασκήσεις γίνονται σε πιο γρήγορο ρυθμό από άλλα είδη yoga και πετυχαίνουν την αύξηση της μυϊκής δύναμης, της αντοχής, της ευελιξίας και τη μείωση του στρες.

Ashtanga Yoga

Αναφέρεται ως Ashtanga Vinyasa Yoga και αποτελεί τη βάση για το Vinyasa Yoga και το Power Yoga. Δίνει έμφαση στο συντονισμό της κίνησης με την αναπνοή για ψυχική ηρεμία και απορρόφηση της θετικής ενέργειας από το σώμα. Οι ασκήσεις της κυκλικής αναπνοής αυξάνουν τη θερμότητα του σώματος και αυτό αποτοξινώνεται μέσω του ιδρώτα.

Iyengar Yoga

Είναι παραλλαγή της Hatha Yoga και δίνει ιδιαίτερη προσοχή στη δομική ευθυγράμμιση της στάσης του σώματος μέσω των ασκήσεών του. Προτείνει τη χρήση αξεσουάρ γυμναστικής για ακριβή εκτέλεση των ασκήσεων και πρόληψη τραυματισμών.

Bikram Yoga

Είναι ιδανικό σε περιβάλλον με υψηλή θερμοκρασία και υγρασία. Δημιουργήθηκε στις αρχές του 1970 και περιλαμβάνει τεχνικές του Hatha Yoga. Το Bikram Yoga έχει σαν αποτέλεσμα το χάσιμο βάρους, τη βελτίωση της στάσης του σώματος, την πνευματική διαύγεια και την επούλωση τραυματισμών.

Prenatal Yoga

Πραγματοποιείται σε χαμηλή ένταση για την προστασία της εγκύου και του μωρού. Οι ασκήσεις του δυναμώνουν την πλάτη και τον κορμό της εγκύου, βελτιώνουν τη στάση του σώματός της, βοηθούν στην καλύτερη οξυγόνωση του οργανισμού της και στην συναισθηματική της ισορροπία. 

Wooden floor

Το ξύλινο πάτωμα (παρκέ) είναι απόλυτα αντικραδασμικό και ηχομονωτικό. Είναι ιδανικό για αίθουσες χορού.

Vinyl & linoleum floor

Πάτωμα ανθεκτικό, αντιστατικό και πολύ ελαστικό. Εγκαθίσταται σε επαγγελματικούς χώρους, όπως σχολές χορού, προσφέρει μαλακή αίσθηση και χαρακτηρίζεται από μεγάλη αντοχή.

Sprung floor

Το πάτωμα τύπου ‘’sprung’’ έχει ελαστικότητα χάρη στην υποστήριξη αφρού ή σανίδων από ξύλο ή καουτσούκ. Χρησιμοποιείται σε σχολές χορού για μεγαλύτερη απόδοση στην κίνηση και μείωση τραυματισμών. Όταν η επιφάνειά του είναι σκληρή τότε παρέχει προστασία από σοβαρούς τραυματισμούς αλλά όχι από μικροτραυματισμούς, σε αντίθεση με πιο μαλακές επιφάνειες, οι οποίες προφυλάσσουν από ελαφρείς και όχι από σοβαρούς τραυματισμούς.

Tap Floor

Ένα τέτοιο δάπεδο αποτελεί τύπου “sprung” (δηλαδή με ελατήρια) δάπεδο, το οποίο έχει προσαρμοστεί και επιλεχθεί ως το καταλληλότερο για συγκεκριμένα είδη χορού, όπως είναι ο χορός tap αλλά και οι παραδοσιακοί Ιρλανδέζικοι χοροί. Διακρίνεται από τα υπόλοιπα δάπεδα και λόγω του ήχου που ένας χορευτής παράγει στην επιφάνεια αυτή. Φθείρεται σχετικά εύκολα, και για τον λόγο αυτόν στην κατασκευή του χρησιμοποιείται ανθεκτικό σκληρό ξύλο, όπως είναι η βελανιδιά και ο σφένδαμος.

Cork Floor

Ο φελλός από τον οποίo το δάπεδο πολλών σχολών χορών αλλά και σταδίων κατασκευάζονται αποτελεί υποπροϊόν της βελανιδιάς και είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Σε μορφή είτε πλακιδίων είτε σανίδων μπορεί να εγκατασταθεί με ή χωρίς κόλλα. Είναι ελαστικός, επομένως μία τέτοια επιφάνεια προστατεύει, λόγω της απορρόφησης των κραδασμών, και βοηθάει την απόδοση χορευτών και αθλητών του στίβου.

Interactive Floor

Είδος δαπέδου που διαφέρει από όλα τα υπόλοιπα, καθώς είναι διαδραστικό. Ιδιαίτερα χρήσιμο και ευχάριστο για τις αθλητικές και χορευτικές δραστηριότητες των μικρών παιδιών, γιατί προσφέρει συναρπαστικές εμπειρίες και ενθαρρύνει την περαιτέρω αλληλεπίδραση μεταξύ τους. Εικόνες εμφανίζονται στο πάτωμα με κάθε βήμα και ακολουθούν με ακρίβεια την κάθε κίνηση. Βασίζεται σε αναπτυγμένη τεχνολογία εντοπισμού των κινήσεων, μεταβολών στη θέση ή απλά στη στάση του σώματος, στην ενέργεια και στη δύναμη. Ανιχνεύει τις κινήσεις, παρουσιάζει οπτικά τα αποτελέσματα συγκεκριμένων δράσεων, μετατρέποντάς τα σε εικόνες.

Μασάζ

Είτε πρόκειτε για χαλαρωτικό, αθλητικό, ή θεραπευτικό μασάζ, αφεθείτε στους ειδικά εκπαιδευμένους maser  του Health Club μας.

Φυσιοθεραπεία

To Health Club μας συνεργάζεται με εξειδικευμένους φυσιοθεραπευτές έτοιμους να σας παρέχουν οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείτε σε ειδικές τιμές.

Αποδυτήρια

Ξεχωριστοί χώροι για αλλαγή ενδύματος και περιποίηση σώματος πριν και μετά το μάθημα.

Προσωπική Θυρίδα

Προσωπική θυρίδα ασφαλείας για φύλαξη των προσωπικών σας αντικειμένων.

Μπάνια και Ντούζ

Πεντακάθαρα και υπερσύγχρονα μπάνια και ντουζ για τους πελάτες μας.

Κλιματιζόμενες Αίθουσες

Σύστημα ψύξης και θέρμανσης των αιθουσών χορού.


Envisioned by Darkpony Darkpony