Tai Chi

Το Τάι Τσι Τσουάν είναι πολεμική τέχνη ήπιας εξάσκησης, που χρησιμοποιείται ενίοτε και για θεραπευτικούς σκοπούς. Επίσης συνήθως ασκείται και για ποικίλους άλλους προσωπικούς λόγους: Είναι σκληρή και μαλακή τεχνική πολεμικής τέχνης,αγώνες επίδειξης και ασκήσεις μακροζωίας. Κατά συνέπεια, σε μια πληθώρα μορφών εκπαίδευσης υπάρχουν, παραδοσιακές όπως και μοντέρνες μορφές εκπαίδευσης , που αντιστοιχούν σε αυτούς τους στόχους. Μερικές από tai chi chuan μορφές εκπαίδευσης, είναι ιδιαίτερα γνωστές για την εξάσκηση την οποία οι περισσότεροι άνθρωποι κατατάσσουν σαν αργή κίνηση.

Jeet Kune Do

Αποτελεί μια από τις νεότερες πολεμικές τέχνες της Κίνας και έχει πατέρα της τον Bruce Lee. Το Jeet Kune Do ορίζει απλές και άμεσες κινήσεις, οι οποίες δίνουν το μέγιστο αποτέλεσμα και πραγματοποιούνται σε μεγάλη ταχύτητα. Είναι μια πολεμική τέχνη, που δεν ακολουθεί τους παραδοσιακούς κανόνες των άλλων πολεμικών ειδών της Κίνας, αλλά είναι αυτοσχέδια, έχει οδηγό τη σκέψη και εστιάζει στην παρακολούθηση των κινήσεων του αντιπάλου.

 

Wing Chun

Πολεμική τέχνη για μάχη σε κοντινή απόσταση. Οι κινήσεις εκτελούνται αντανακλαστικά,  ταχύτατα και ενάντια στον “πυρήνα” του σώματος για άμεση αποδυνάμωση του εχθρού. Το Wing Chun βελτιώνει την ισορροπία και μειώνει την πιθανότητα για σωματική ή ψυχική ένταση, ώστε οι κινήσεις να πραγματοποιούνται με τη μέγιστη απόδοση. 

 

Aikido

Το αϊκίντο είναι μία πολεμική τέχνη που κατάγεται από την Ιαπωνία. Δημιουργήθηκε από τον Μοριχέϊ Ουεσίμπαστη δεκαετία του 1920. Το αϊκίντο είναι τεχνική άμυνας, που επιτρέπει στον αμυνόμενο να προφυλάξει τον εαυτό του χωρίς να τραυματίσει τον αντίπαλο. Βασίζεται περισσότερο στην εκμετάλλευση της αίσθησης ισορροπίας και της τεχνικής του αμυνόμενου παρά στη μυϊκή δύναμη, ενώ εκτός από σωματική αποτελεί και πνευματική άσκηση. Γι'αυτό και ονομάζεται η τέχνη της μη αντίστασης. Συνδυάζει χτυπήματα, λαβες, και εξάσκηση με όπλα.

Karate

Το καράτε είναι πολεμική τέχνη με καταγωγή από την Οκινάβα της Ιαπωνίας. Το όνομά της στα ιαπωνικά σημαίνει "άδειο χέρι", που πέρα από τη σημασία του ότι στο καράτε δεν χρησιμοποιούνται όπλα, ουσιαστικά σημαίνει ότι κάποιος πρέπει να αδειάσει την ψυχή και το μυαλό του από την περηφάνια και τα πάθη, και αναζητήσει την αρετή στην τελιοποίηση της τέχνης του. Τα πιο διαδεδομένα συστήματα παραδοσιακού καράτε παγκοσμίως είναι το Shotokan, το Gōjū-Ryū, το Wado-Ryu, το Shito-Ryu και το Uechi-Ryu και το Shidokan.

Judo

Το Judo είναι άθλημα αλλά και πολεμική τέχνη, του οποίου ιδρυτής θεωρείται ο Τζιγκόρο Κάνο, που γεννήθηκε το 1860. Στα νεανικά του χρόνια μελέτησε ζίου ζίτσου, με κυριότερες σχολές τις, Τέντζιν-Σίνγιο Ρύου και Κίτο Ρύου και με τα πιο χρήσιμα στοιχεία έφτιαξε ένα δικό του σύστημα που ονομάσθηκε τζούντο. Στο τζούντο οι αθλητές χρησιμοποιούν χέρια και πόδια. Έχει διαδοθεί σε όλο τον κόσμο και έχει γίνει ολυμπιακό αγώνισμα. Το τζούντο μοιάζει πολύ λίγο με τα καράτε και τάε κβο ντο, διότι έχουν διαφορές στην τεχνική τους. Το τζούντο είναι παλιά ιαπωνική πολεμική τέχνη, και μία μορφή σύγχρονης πάλης.

Jiu-Jitsu

Η φιλοσοφία της πολεμικής τέχνης του Jiu-Jitsu είναι να στρέψει ο εκπαιδευόμενος την ενέργεια του ένοπλου εχθρού πίσω σ’αυτόν ως επίθεση, παρά να την αντιμετωπίσει άμεσα με άμυνα. Το Jiu-Jitsu έχει επιρροές από την τέχνη των Σαμουράι και το χαρακτηρίζει η ευελιξία και η αποτελεσματικότητα των κινήσεων, μεταξύ των οποίων είναι το κλείδωμα των αρθρώσεων, το ρίξιμο και η ακινητοποίηση του αντίπαλου στο έδαφος.

Mixed Martial Arts

Οι Μεικτές Πολεμικές Τέχνες, γνωστές ως ΜΜΑ (Μixed Martial Arts) είναι ένα μαχητικό άθλημα πλήρους επαφής που επιτρέπει τη χρήση τόσο των χτυπημάτων όσο και των λαβών, είτε από όρθια θέση είτε από το έδαφος. Συμπεριλαμβάνει πολλά μαχητικά αθλήματα και πολεμικές τέχνες όπως την πυγμαχία, την πάλη, το μάι τάι, βραζιλιάνικο Ζίου Ζίτσου, το kick boxing, το ταεκβοντό, το καράτε, το τζούντο και άλλα.

Ninjutsu

Το Νινζούτσου ή Νινπό αναφέρεται ως πολεμική τέχνη. Σε αυτήν την μορφή ιαπωνικής πολεμικής τέχνης το μυστικό είναι η στρατηγική, οι τακτικές που πρέπει να μάθει ασκούμενος και η ασυμβίβαστη μέθοδος στην οποία εξασκούνταν οι shinobi, γνωστοί και ως ninja. Αρχικά μάλιστα εξασκούνταν κρυφά αφού κανείς, εκτός από τους νίντζα, δεν γνώριζε για την ανάπτυξη αυτής της τέχνης.

Shotokan Karate

Ένα είδος καράτε που δημιουργήθηκε το 1939. Η εκπαίδευση του Shotokan Karate χωρίζεται σε τρία στάδια, στο στάδιο της εκμάθησης και πρακτικής των βασικών τεχνικών της πολεμικής τέχνης Shotokan, αυτό της εφαρμογής κινήσεων του καράτε ενάντια σε φανταστικό εχθρό και τέλος στην εξάσκηση της τέχνης απέναντι σε πραγματικό αντίπαλο. Το Shotokan Karate καλλιεργεί τις αξίες της ταπεινότητας, του σεβασμού, της υπομονής και της συμπόνιας στους μαθητές του, με στόχο την επίτευξη της τελειότητας του χαρακτήρα τους.

Kick Boxing

Το kickboxing είναι μαχητικό άθλημα που συνδυάζει πυγμαχία και λακτίσματα. Έλκει την καταγωγή του απ την ταυλανδέζικη πυγμαχία και είναι ευρύτατα διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο λόγω της πρακτικότητας του. Η προέλευση του είναι απ' την Ιαπωνία και τη Βόρεια Αμερική, και περιλαμβάνει τις τεχνικές της πυγμαχίας και λακτίσματα από το καράτε ντο και το ταεκβοντό.

 

Tae Kwon Do

Το Tae Kwon Do είναι η πιο δημοφιλής κορεάτικη πολεμική τέχνη και το εθνικό σπορ της Κορέας. Είναι μια από τις πιο διαδομένες πολεμικές τέχνες παγκοσμίως και από το 2000 το αγωνιστικό κομμάτι της μάχης έγινε επίσημο Ολυμπιακό αγώνισμα. Στα Κορεάτικα Τάε σημαίνει "τεχνική ποδιών", Κβον σημαίνει "τεχνική χεριών" και Ντο σημαίνει τέχνη. Βασική αρχή του Τάε Κβον Ντο είναι η πειθαρχία και η αυτοσυγκέντρωση, οι οποίες βοηθούν το άτομο να αποδώσει σωματικά, γι' αυτό και καλλιεργούνται συνεχώς στην προπόνηση από αυτούς που ασκούν το άθλημα.

Muay Thai

Το Muay Thai είναι μια μαχητική πολεμική τέχνη που η καταγωγή της είναι από την Ταϊλάνδη. Είναι το εθνικό άθλημα στην Ταϊλάνδη και η εγγενής πολεμική τέχνη. Έγινε δημοφιλές σε όλο τον κόσμο στη δεκαετία του '90. Παρόμοιες μορφές πολεμικής τέχνης υπάρχουν σε άλλες νοτιοανατολικές ασιατικές χώρες. Οι αθλητές του Muay Thai συνήθως προπονούν τα καλάμια τους, ώστε να αντέχουν τα χτυπήματα. Το Μάι Τάι περιλαμβάνει γροθιές, λακτίσματα αγκωνιές και γονατιές. Έτσι κάποιος που γνωρίζει αυτή την πολεμική τέχνη είναι ικανός να αντιμετωπίσει πολύ δύσκολους αντιπάλους.

Παγκράτιον

Το Παγκράτιον ήταν ένα αγώνισμα των αρχαίων Ελλήνων, ένας συνδυασμός πάλης και πυγμαχίας χωρίς ιμάντες. Η ονομασία προέρχεται από τις λέξεις παν + κρατείν, δηλαδή νικητής γινόταν αυτός που "κατέχει την κυρίαρχη δύναμη" ή αυτός που "κυριαρχεί απόλυτα", ενώ οι αθλητές ονομάζονταν παγκρατιαστές.

Πυγμαχία

Η πυγμαχία, κοινώς μποξ ή μπόξινγκ, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αγωνίσματα και μαχητικές πολεμικές τέχνες, που στηρίζεται στην ικανότητα των αντιπάλων να αντικρούσουν μόνο με τις γροθιές τους ο ένας τον άλλο και να καταφέρουν, με εύστοχα και γερά κτυπήματα, να βγάλουν εκτός μάχης ο καθένας τον αντίπαλό του. Σε όλα τα είδη αγώνων απαγορεύεται τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, στην πλάτη, στο πίσω μέρος του κεφαλιού ή στον αυχένα

Πάλη

Η πάλη είναι ένα αρχαίο ολυμπιακό άθλημα, στο οποίο δυο άνδρες πάλευαν και ο δυνατότερος στεφόταν νικητής. Οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν τον νικητή της πάλης, σπουδαιότερο όλων, αυτός είναι και ο λόγος που στο αρχαίο ολυμπιακό πένταθλο, ο τελικός νικητής ήταν ο νικητής του 5ου στη σειρά αγωνίσματος, της πάλης. Το παγκράτιο στην Αρχαία Ελλάδα ήταν μια μορφή πάλης. Στις μέρες μας έχουμε την Ελληνορωμαϊκή πάλη και την ελεύθερη πάλη. Η πάλη αποτελεί ένα πολύ όμορφο άθλημα, που γυμνάζει τους νέους, σωματικά και πνευματικά.

Capoeira

Η Capoeira είναι ένα είδος πολεμικής τέχνης, που πραγματοποιείται υπό τους ήχους μουσικής, οι οποίοι καθορίζουν το ρυθμό των κινήσεων. Οι ρίζες της capoeira φτάνουν στη Βραζιλία του 16ου αιώνα, όταν αφρικανοί σκλάβοι μεταφέρθηκαν στη χώρα, για να δουλέψουν στις φυτείες των πορτογάλων κατακτητών μέσα σε καταπιεστικές και απάνθρωπες συνθήκες. Σ΄ ένα τέτοιο περιβάλλον γεννήθηκε μια μορφή αυτοάμυνας, γεμάτη ιστορία και ελπίδα, ιδανική για την προστασία του φυγά σκλάβου. Το παιχνίδι της capoeira διεξάγεται μέσα σ’ ένα κύκλο ανθρώπων, το λεγόμενο “Roda”, από δύο άτομα που εκτελούν -χωρίς να προκαλούν τραυματισμό- ρυθμικά ακροβατικά, κινήσεις εδάφους, κλωτσιές και κεφαλιές, με ταχύτητα και τεχνική.

Brazilian Jiu Jitsu

To βραζιλιάνικο Ζίου Ζίτσου είναι μια πολεμική τέχνη οπού έλκει την καταγωγή του από την Βραζιλία. Οι ιδρυτές ήταν οι αδελφοί Γκρείσι (Gracie) οι οποίοι έμαθαν το Judo από τον Τζιγκόρο Κάνο και αποφάσισαν να συνδιάσουν το Judo με μια νέα πολεμική τέχνη, το Brazilian Jiu-Jitsu. Το βασικό χαρακτηριστικό του Βραζιλιάνικου Ζίου Ζίτσου είναι οι εξαιρετικά επιτηδευμένες τεχνικές εδάφους.

Krav Maga

Η πολεμική τέχνη που δημιουργήθηκε τα τέλη του 1930 στη Σλοβακία από Ισραηλινό για την προστασία την εβραϊκής κοινότητας από το φασιστικό κίνδυνο. Αργότερα ο ιδρυτής με τον επαναπατρισμό του στο Ισραήλ διέδωσε την τέχνη Krav Maga, η οποία αργότερα αποτέλεσε μέρος της εκπαίδευσης του στρατού και της αστυνομίας της χώρας. Περιέχει στοιχεία από άλλες πολεμικές τέχνες, όπως η πυγμαχία, το Judo, το Muay Thai και βασίζεται κυρίως στη μάχη του δρόμου. Ο επιθετικός χαρακτήρας της τέχνης εκδηλώνεται στους αμυντικούς ελιγμούς και στα βίαια χτυπήματα στα ευάλωτα σημεία του σώματος του αντιπάλου. 

Tatami Mats

Επιδαπέδιος τάπητας ιαπωνικού στιλ με γέμιση από άχυρο ρυζιού, όπως ορίζει η παράδοση ή από συμπιεσμένες ξύλινες μοριοσανίδες ή πολυστερίνη, όπως συνηθίζεται σήμερα.

Grappling and MMA mats

Στρώματα που περιέχουν αφρό πολυουρεθάνης και προτείνονται για έντονες πολεμικές τέχνες, όπως το Judo, MMA, Aikido, . Είναι αντικραδασμικά, αδιάβροχα, αντιολισθητικά και πολύ ανθεκτικά.

Wrestling Mats

Στρώματα δαπέδου για αγώνες πάλης. Είναι αντιολισθητικά, αντικραδασμικά χάρη στη γέμισή τους από αφρώδες υλικό και το κάλυμμά τους από PVC προστατεύει τους αθλητές από τις επιπτώσεις του στατικού ηλεκτρισμού.

Wall Pads

Επένδυση τοίχου με στρώματα τα οποία περιέχουν αφρώδες υλικό και καλύπτονται εξωτερικά από βινύλιο. Προστατεύουν τους αθλητές από τραυματισμούς κατά τη διάρκεια των αγώνων ή των προπονήσεών τους.

Puzzle/Interlocking Mats

Στρώματα λεπτού πάχους με ελαστική επιφάνεια που απορροφούν τους κραδασμούς και προσφέρουν τέλεια στήριξη. Μοιάζουν με κομμάτια παζλ, συναρμολογούνται και αποτελούν μια οικονομική λύση για την κάλυψη του δαπέδου μιας αίθουσας πολεμικών τεχνών.

Tire floor

Το υπόστρωμα του δαπέδου αποτελείται από σειρές μεταχειρισμένων ελαστικών. Από πάνω στερεώνεται κόντρα πλακέ και αυτό με τη σειρά του καλύπτεται από στρώματα τύπου παζλ. Είναι μια πρωτότυπη επιλογή, που προσφέρει ελαστικότητα, μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμών και αντέχει στο χρόνο.

Tubling mats

Αναδιπλούμενα στρώματα με γέμιση από αφρώδες υλικό. Είναι ιδανικά για προπόνηση πολεμικών τεχνών και προστατεύουν τους αθλητές από τις πτώσεις τους στο έδαφος.

 

Σάκος μποξ

Μεγάλος δερμάτινος σάκος με γέμιση από συμπαγές υλικό ή χωρίς γέμιση, ο οποίος συνήθως κρέμεται από την οροφή και χρησιμεύει στην προπόνηση σε χτυπήματα. Απαιτεί τη χρήση γαντιών πυγμαχίας.

Speed bag

Είναι ένας μικρός σάκος πυγμαχίας γεμάτος αέρα, που ονομάζεται και “αχλάδι” λόγω της ομοιότητας του σχήματός του με το φρούτο. Εξυπηρετεί τους έμπειρους αθλητές, που ξέρουν να χτυπούν συντονισμένα και γρήγορα και βοηθά τους αρχάριους να βελτιώσουν το συντονισμό χεριού-ματιού και να μετατοπίζουν σωστά το βάρος στα πόδια τους, ενόσω χτυπούν το σάκο.

Όργανα γυμναστικής

Χώρος με όργανα γυμναστηρίου για προετοιμασία και εκγύμναση του σώματος πριν ή μετά την έναρξη του μαθήματος πολεμικών τεχνών.

Boxing Ring

Διαμορφωμένος χώρος για διεξαγωγή του αθλήματος της πυγμαχίας. Αποτελείται από μια υπερυψωμένη τετράγωνη πλατφόρμα, την οποία περιβάλλουν τέσσερις σειρές από ελαστικά σχοινιά, τα οποία ενώνονται σε κάθε πλευρά με κάθετο σύνδεσμο και στερεώνονται στις τέσσερις γωνίες με ένα συσφιγκτήρα.

Wrestling Ring

Αντίθετα με το Boxing Ring, στο Wrestling Ring διεξάγεται το άθλημα της πάλης, η υπερυψωμένη πλατφόρμα περιστοιχίζεται από τρεις σειρές σχοινιών, που δεν ενώνονται σε κάθε πλευρά, κάτι που αυτόματα τα καθιστά λιγότερο τεντωμένα από τα σχοινιά του ρινγκ πυγμαχίας, αλλά ενώνονται στις γωνίες με συσφιγκτήρα.

MMA Ring

Ρινγκ παρόμοιο με αυτό της πυγμαχίας. Οι διαφορές του είναι ότι τα σχοινιά είναι πιο σφιχτά στερεωμένα και ότι υπάρχει ένα φράγμα κάτω απ’ το τελευταίο σχοινί, για να προστατεύει τους αθλητές από το να πέσουν έξω απ’ το χώρο.

MMA Cage

Διατίθεται συνήθως σε σχήμα οκτάγωνου και δεν έχει σχοινιά, αλλά περίφραξη από δίχτυ στερεωμένο στους υπερυψωμένους επενδυμένους στύλους στις γωνίες του χώρου. Σ’ αυτό το ”κλουβί” πραγματοποιούνται αγώνες μεικτών πολεμικών τεχνών.  

Αποδυτήρια για άντρες και γυναίκες

Ξεχωριστοί χώροι για αλλαγή ενδύματος και περιποίηση σώματος πριν και μετά το μάθημα.

Προσωπική θυρίδα

Προσωπική θυρίδα ασφαλείας για φύλαξη των προσωπικών σας αντικειμένων.

Μπάνια και Ντουζ

Πεντακάθαρα και υπερσύγχρονα μπάνια και ντουζ για τους πελάτες μας.

Κλιματιζόμενες αίθουσες

Σύστημα ψύξης και θέρμανσης των αιθουσών.


Envisioned by Darkpony Darkpony