Έλλη Χατζηλουκά
Διατροφολόγος

Η Έλλη Χατζηλουκά είναι Αθλητικη Διατροφολόγος και Διατροφολόγος για την Δημόσια Υγεία. Σπούδασε στο Ηνωμένο Βασίλειο όπου και απόκτησε πτυχίο (BSc) στην Διατροφή  και μεταπτυχιακό (MSc) στην Διατροφή και Δημόσια Υγεία. Το 2009 απέκτησε δεύτερο μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Αθλητική Διατροφή από την ΔΟΕ (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή) και έχει αποκτήσει επαγγελματική εμπειρία στην αθλητική διατροφή συνεργαζόμενη με επαγγελματίες αθλητές και προπονητές.

Από το 2005-2014 κατείχε διάφορους επιστημονικούς ρόλους  για θέματα Υγείας & Διατροφής στην εταιρεία The Coca-Cola Company, στο Λονδινό και τις Βρυξέλλες.

Το 2008 ανέλαβε τον ρόλο του Nutrition and Sports Sciences Manager στην The Coca-Cola Company για την Ευρώπη. Στα πλαίσια  αυτού του ρόλου ήταν υπεύθυνη για να προσδιορίσει νέες διατροφικές δυνατότητες  για την εταιρεία που να υποστηρίζονται από τα  τελευταία επιστημονικά  δεδομένα και ήταν  εταιρικός εκπρόσωπος για την διασύνδεση με εξωτερικούς συνεργάτες  όπως την Βρετανική Ολυμπιακή Επιτροπή, Αγγλικό Ινστιτούτο του Αθλητισμού, την UEFA, και FIFA - F-MARC καθώς και την επιστημονική κοινότητα εντός  του τομέα των αθλητικών επιστημών διατροφής.

Το 2010 ήταν  συμμετεχών της  διεθνής ομάδας εργασίας  για τη Διατροφή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για την προετοιμασία και αναθεώρηση του πρακτικόυ οδηγού για  τις Επιστημονικές Συστάσεις για την Διατροφή και  την Απόδοση των αθλητών που προετοιμάζεται από την ΔΟΕ (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή). Επίσης το 2008 &2012 ανέλαβε εξολοκληρού την  επιστημονική ενημέρωση για το Powerade (Ως  παγκόσμιος χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων) στους αθλητές και στις εθνικές ομάδες.

Για σειρά ετών υπήρξε η Αθλητική Διατροφολόγος  για το Powerade. Συνεργάστηκε με ομάδες του και αθλητικούς συλλόγους του εξωτερικού όπως τον Αγιαξ και συμμετέχει σαν ομιλήτρια σε πολλά αθλητικά σεμινάρια  για αθλητές και προπονητές και άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και διαδυκτιακα μέσα

Έχει παρακολουθήσει μία σειρά Πανελλήνιων, Πανευρωπαϊκών και Παγκοσμίων συνεδρίων διατροφής, διαβήτη και παχυσαρκίας,διατροφής και καινοτομίας και αθλητικής διατροφής.

Τον Οκτώβριο του 2014 επέστρεψε στην Κύπρο όπου ιδιωτεύει και είναι εξωτερικός συνεργάτης (παροχή συμβουλεύτικων υπηρεσιών) για θέματα Υγείας & Διατροφής σε δίαφορες κυπριακές και ευρωπαίκες εταιρίες άλλα και συνδέσμους.

Εξωτερικές Δραστηριότητες (τα τελευταία 2 χρόνια)

  • Εξωτερικός συνεργάτης για στρατηγικές ενυδάτωσης- Ajax FC (2011- 2014)                                                                                                                                                 

Συμμετέχων της Ομάδας Εργασίας του ΔΟΕ για την συναίνεση σχετικά με τη διατροφή στον αθλητισμό

  • International Olympic Committee, Lausanne-Switzerland (2010)

Μέλος της Επιτροπής Επικοινωνιών

  • International Sweeteners Association, Brussels - Belgium (2010- 2014)

Μέλος της ομάδας εμπειρογνωμόνων για την διατροφικής διαχείρισης της  μεταγευματικής  γλυκαιμίας

  • International Life Sciences Institute (ILSI) Europe, Brussels - Belgium (2010- 2012)

Μέλος της ομάδας εμπειρογνωμόνων για τις γλυκαιμικές επιπτώσεις από την κατάποση  τροφίμων με υδατάνθρακες

  • International Life Sciences Institute (ILSI) Europe, Brussels - Belgium (2010- 2012)

Μέλος της ειδικής ομάδας για την παχυσαρκία κα ιτον διαβήτη

  • International Life Sciences Institute (ILSI) Europe, Brussels - Belgium (2009- 2014)

Μέλος της επιστημονικής ομάδας για τους υδατάνθρακες          

  • EUFIC (European Food Information Council) Europe, Brussels - Belgium (2012- 2014)

Πρόεδρος της ειδικής ομάδας Υδατανθράκων

  • International Life Sciences Institute (ILSI) Europe, Brussels - Belgium (2010- 2014)

 


Envisioned by Darkpony Darkpony