Μαρίνος Ανδρέου21 Ιανουαρίου 2014 Ευχαριστώ για την ερώτηση και την εμπιστοσύνη!
Είναι γεγονός ότι η πάθηση με την οποία έχεις διαγνωστεί εμφανίζει τα τελευταία χρόνια αύξηση κυρίως λόγω κακής στάσης του σώματος σε καθιστή θέση αλλά και κακής τεχνικής στην άρση βάρους είτε στο γυμναστήριο είτε στην καθημερινή μας ζωή.
Απ' ό,τι καταλαβαίνω, έχεις ήδη περάσει στο στάδιο της απο... διαβάστε το άρθρο
Αλεξία Ποταμίτου23 Απριλίου 2013 Αγαπητέ Αλέξανδρε,
Πρόσεξε, ίσως, την κατανάλωση αλκοόλης και γενικά τους υδατάνθρακες στη διατροφή σου (π.χ. ρύζι, ζυμαρικά, πατάτα, ψωμί κτλ.). Προσπάθησε να συμπεριλάβεις άμυλο χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη για να μην πεινάς (π.χ. τυρί με φρούτο) και δούλεψε την κοιλιακή σου χώρα με σωστή γυμναστική. Αν δεν έχει κανένα πρόβλημα υγείας, τ... διαβάστε το άρθρο
Νικολέτα Μιχαηλίδου30 Οκτωβρίου 2015 Όπως πολυ σωστά αναφέρατε, σε τέτοιες ηλικίες δεν εφαρμόζουμε δίαιτα με κάπως μειωμένη πρόσληψη θερμιδων αλλά ένα προγράμμα βασισμένο στις αρχες σωστής διατροφής. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στις σωστές ποσότητες για την ηλικία του και το προγράμμα του. Ακολουθώντας μια ορθή διατροφή με σωστές ποσότητες και αποφεύγοντας τη συχνή κατανάλωση junk food, ... διαβάστε το άρθρο
Νικολέτα Μιχαηλίδου11 Απριλίου 2013 Καλησπέρα Χριστιάνα,
Αυτό που έχει σημασία είναι τα συστατικά της ταχινόπιτας και όχι τόσο ο τρόπος μαγειρέματος. Επομένως, η θρεπτική αξία παραμένει ίδια (περίπου 500 θερμίδες και αρκετά υψηλό λίπος) όπως και όταν ψήνεται σε έναν κανονικό φούρνο.
... διαβάστε το άρθρο
Νικολέττα Κωνσταντινίδου17 Σεπτεμβρίου 2013 Η πατάτα αποτελεί το πιο πλούσιο λαχανικό σε κάλιο και βιταμίνη C, ενώ περιέχει σημαντικές ποσότητες σύνθετων υδατανθράκων. Άρα γίνεται σαφές ότι η πατάτα είναι ένα αμυλούχο τρόφιμο που δεν πρέπει να λείπει από την διατροφή μας. Είναι ωστόσο σημαντικό να την μαγειρεύουμε σωστά. Αποδίδει τις πιο λίγες θερμίδες βραστή ή ψητή, ενώ εάν την τηγανίσουμε,... διαβάστε το άρθρο