Κυριάκος Πελεκάνος
Personal Trainer

Ο Κυριάκος Πελεκάνος, είναι ένας από τους πρωτοπόρους στον τομέα του Group Functional Training με την ίδρυση του ATHLETES  PERFORMANCE  NICOSIA, καθώς και στο one to one Personal Training. Συμμετείχε με την ιδιότητα του presenter σε  Fitness Conventions,ενώ έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες της Ελλάδας και Κύπρου με συμβουλές για Fitness & Performance Training, καθώς και συμμετοχές  σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Από το 2005 είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής στο The Grammar School Nicosia και επικεφαλής του G.S Fitness Club καθώς και προπονητής Καλαθόσφαιρας Αγοριών με αρκετές κατακτήσεις πρωταθλημάτων στο ενεργητικό του, και συμμετοχές σε Παγκόσμιο Μαθητικό Πρωτάθλημα και Πανελλήνιους αγώνες Καλαθόσφαιρας εκπροσωπώντας την Κύπρο. Το 2013 ήταν ο προπονητής φυσικής κατάστασης  των υποψηφίων για τον Παγκύπριο Διαγωνισμό Καλλιστείων- STAR ΚΥΠΡΟΣ Feel Fantastic.

Γεννήθηκε στη Λευκωσία. Υπήρξε καλαθοσφαιριστής του ΑΧΙΛΛΕΑ ΚΑΪΜΑΚΛΙΟΥ με συμμετοχές και στην Εθνική Κύπρου. Με την εισαγωγή του στα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης και τη γνωριμία του με την κορυφαία καθηγήτρια Fitness, Ελπίδα Τσίντσιφα, έγινε μέλος της North Academy of Fitness και από τότε συνεχίζει να χαράζει την επαγγελματική του πορεία στον χώρο.

Αποφοίτησε από το ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ  Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με κύρια ειδικότητα στην Άρση Βαρών, και από τη NORTH ACADEMY of FITNESS με ειδίκευση στους τομείς Personal Training, Basic Gym Coach και Aerobic Specialist.

Είναι ο εκπρόσωπος του IDEA WORLD FITNESS CONVENTION για την Κύπρο για το έτος  2014. Παράλληλα, παρακολούθησε εκπαιδευτικά σεμινάρια σε Κύπρο, Ευρώπη και Η.Π.Α, και μετεκπαιδεύτηκε σε τομείς όπως Advanced Circuit Training, Bosu Foundation, Alternate Strength Training και Elastic Resistance, Functional Training, Crossfit, Compound Exercises, Kettlebels, TRX Suspension Training, TRX RIP Training, Pilates: Mat-Cadillac-Reformer.

 


Envisioned by Darkpony Darkpony