Νικολέττα Κωνσταντινίδου17 Σεπτεμβρίου 2013 Η πατάτα αποτελεί το πιο πλούσιο λαχανικό σε κάλιο και βιταμίνη C, ενώ περιέχει σημαντικές ποσότητες σύνθετων υδατανθράκων. Άρα γίνεται σαφές ότι η πατάτα είναι ένα αμυλούχο τρόφιμο που δεν πρέπει να λείπει από την διατροφή μας. Είναι ωστόσο σημαντικό να την μαγειρεύουμε σωστά. Αποδίδει τις πιο λίγες θερμίδες βραστή ή ψητή, ενώ εάν την τηγανίσουμε,... διαβάστε το άρθρο
Νικολέτα Μιχαηλίδου11 Απριλίου 2013 Καλησπέρα Χριστιάνα,
Αυτό που έχει σημασία είναι τα συστατικά της ταχινόπιτας και όχι τόσο ο τρόπος μαγειρέματος. Επομένως, η θρεπτική αξία παραμένει ίδια (περίπου 500 θερμίδες και αρκετά υψηλό λίπος) όπως και όταν ψήνεται σε έναν κανονικό φούρνο.
... διαβάστε το άρθρο
Νικολέτα Μιχαηλίδου30 Οκτωβρίου 2015 Όπως πολυ σωστά αναφέρατε, σε τέτοιες ηλικίες δεν εφαρμόζουμε δίαιτα με κάπως μειωμένη πρόσληψη θερμιδων αλλά ένα προγράμμα βασισμένο στις αρχες σωστής διατροφής. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στις σωστές ποσότητες για την ηλικία του και το προγράμμα του. Ακολουθώντας μια ορθή διατροφή με σωστές ποσότητες και αποφεύγοντας τη συχνή κατανάλωση junk food, ... διαβάστε το άρθρο
Μαρίνος Ανδρέου06 Μαΐου 2014 Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και την ερώτηση σου.
Να σε συγχαρώ καταρχήν για την προσπάθεια σου και την επιμονή σε σχέση με την άσκηση και την απώλεια βάρους. Μην σταματήσεις να προσπαθείς και κυρίως μην σταματήσεις να πιστεύεις οτι μπορείς να τα καταφέρεις.
Σύγχρονες μελέτες απο κορυφαίους οργανισμούς έχουν διαφοροιποιήσει τις οδηγίες σ... διαβάστε το άρθρο
Νάταλυ Κυριακίδου13 Νοεμβρίου 2013 Αγαπητή Ειρήνη,
Η ποσότητα υδατανθράκων που χρειάζεται ο κάθε άνθρωπος διαφέρει ανάλογα με τις θερμιδικές του ανάγκες και το βάρος του. Οι υδατάνθρακες πρέπει να καλύπτουν το 50-60% των συνολικών θερμιδών που χρειάζεσαι.Για παράδειγμα αν για να κρατήσεις το βάρος σου οι ανάγκες σου σε θερμίδες είναι 2000 (π.χ. 55-60κιλά) , τότε πρέπει να κατ... διαβάστε το άρθρο