Γεωργία Πιπεράρη
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Η Γεωργία Πιπεράρη γεννήθηκε στην Αυστραλία και μεγάλωσε στην Λευκωσία. Σπούδασε Διαιτολογία (BSc (Hons) Dietetics) στο University of Hertfordshire.

Η πτυχιακή την οποία εκπόνησε με απόλυτη επιτυχία είχε θέμα “Οι σχετικές αλλαγές στην σύσταση του σώματος των ατόμων που κάνουν Zumba, μετά από διαιτητική παρέμβαση», η οποία παρουσιάστηκε σε πόστερ κατά την διάρκεια του 8ου Συνεδρίου του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου το 2014.

Στα πλαίσια των σπουδών της είχε την δυνατότητα να πραγματοποιήσει κλινική πρακτική άσκηση σε διάφορα ιδιωτικά και δημόσια νοσοκομεία, σε κέντρο αποκατάστασης, σε γηροκομεία και σε γραφεία κλινικών διαιτολόγων, συμπληρώνοντας 1600 ώρες κλινικής πρακτικής.

Από το 2011 και μετά παρακολουθεί συνέδρια, συμμετάσχει σε ημερίδες και ενημερωτικές διαλέξεις με σκοπό την συνεχή ενημέρωσή της για τις καινούριες έρευνες και δρώμενα στα θέματα διατροφής. Επίσης πραγματοποίησε διαλέξεις στο διαβητικό σύνδεσμο, σε ομάδα ποδοσφαίρου παιδιών και σε δημόσια σχολεία με θέμα “Υγιεινό Πρόγευμα” που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Διατολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου.

Από το 2014 εργάζεται ιδιωτικά ως Διαιτολόγος αντιμετωπίζοντας ποικίλα θέματα μεταξύ αυτών, παχυσαρκία, σακχαρώδεις διαβήτης, καρδιαγγειακές παθήσεις, παιδική παχυσαρκία, διατροφή κατά την περίοδο του θηλασμού, κ.α.

Είναι ενεργό μέλος του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου και είναι εγγεγραμμένη ως Διαιτολόγος στο Συμβούλιο Εγγραφής Επιστημόνων Τροφίμων, Τεχνολόγων Τροφίμων και Διαιτολόγων Κύπρου.

 


Envisioned by Darkpony Darkpony