Στέφανη Αγαθαγγέλου
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

H Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Στέφανη Αγαθαγγέλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάφο.  Σπούδασε Διατροφολογία και Δημόσια Υγεία στο Πανεπιστήμιο του Leeds, {BSc (Hons) Public Health Nutrition} στο Ηνωμένο Βασίλειο και αποφοίτησε τον Μάιο του 2010. Η πτυχιακή της εργασία είχε θέμα "Anabolic Steroids use, or nutrition and physical exercise for better physical appearance:  Α case study of the beliefs of young adult made gym users in Cyprus". Τα αποτελέσματα της πτυχιακής έχουν αναφερθεί σε παρόμοια έρευνα που έχει δημοσιεύσει η Anti-Dopping, Δανίας.

Στη συνέχεια, εξασφάλισε 2ο πτυχείο στη Διαιτολογία {BSc (Hons) Dietetics} στο Πανεπιστήμιο του Hertfordshire σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας από όπου αποφοίτησε το 2014 με άριστα. Η πτυχιακή της εργασία με θέμα: «Determine the knowledge and attitudes of women regarding breastfeeding practices compared to formula» κέρδισε το 1ο βραβείο καλύτερου πόστερ κατά τη διάρκεια του 8ου συνεδρίου του Συνδέσμου Διατροφολόγων & Διατροφολόγων Κύπρου με Παγκόσμια Συμμετοχή το 2014. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, πραγματοποίησε κλινική πρακτική άσκηση σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεια και γραφεία διαιτολόγων συμπληρώνοντας περίπου 1500 ώρες πρακτικής εργασίας.

Συμμετείχε ως ομιλήτρια σε διάφορα θέματα όπως «Διατροφή και Πρόληψη του Καρκίνου» σε φιλανθρωπική εκδήλωση που οργανώθηκε από τον Παγκύπριο Αντικαρκινικό Σύνδεσμο. Επιπλέον έχει κάνει διάφορες διαλέξεις σε παιδικές ομάδες καλαθόσφαιρας και γυμναστήρια ενώ συμμετείχε σε  εκδηλώσεις σε δημόσια σχολεία της Κύπρου για την προώθηση των υγιεινών προγευμάτων μέσω του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου.

  • Eιναι συνεργάτης του Διαβητικού Συνδέσμου στη Πάφο συμμετέχοντας σε διάφορες συγκεντρώσεις για ενημέρωση και διαφώτιση γύρω από το διαβήτη.
  • Είναι αρθογράφος στο περιοδικό ‘Prestige’ της Πάφου  και της Εφημερίδας ‘Η φωνή της Πάφου’ για θέματα Διατροφής και Υγείας. Είναι συνεργάτης με το ξενοδοχείο Εlysium για την προώθηση πακέτων υγείας και ευεξίας.
  • Από το 2014 εργάζεται ως Διαιτολόγος/Διατροφολόγος στο Gymnastika Fitness Center και στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός στην Πάφο.  
  • Είναι ενεργό μέλος του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου (ΣυΔιΚυ) και είναι εγγεγραμμένη ως Διαιτολόγος και Διατροφολόγος στο
  • Συμβούλιο Εγγραφής Επιστημόνων Τροφίμων Τεχνολόγων Τροφίμων και Διαιτολόγων Κύπρου.

Για περισσότερες πληροφορίες αποταθείτε στο website μας : www.nutritionmatterscy.com

 


Envisioned by Darkpony Darkpony