Το καρπούζι και τα κεράσια είναι από τα πιο αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού. Ας δούμε πόσο ωφέλιμα είναι για τον οργανισμό μας, αλλά και πόσες θερμίδες μας δίνουν.
Καρπούζι
Το καρπούζι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, βιταμίνη Β6 αλλά και βιταμίνη C. Η βιταμίνη Α εκτός από ισχυρό αντιοξειδωτικό είναι και σημαντική για την όραση αλλά και την αντιγήρανση. Η βιταμίνη C βοηθά στην επούλωση των πληγών, αλλά και στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς επίσης και στην επιβράδυνση της γήρανσης του οργανισμού. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι εξαιρετικά σημαντικές για την απελευθέρωση ενέργειας από το φαγητό. Μάλιστα το 92% του φρούτου είναι νερό προσφέροντας σημαντική ενυδάτωση στον οργανισμό.
Κεράσια
Πλούσια σε βιταμίνη C, αλλά και σε ιχνοστοιχεία, όπως κάλιο (απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία των νευρών και των μυών) και μαγνήσιο (ρύθμιση του νευρικού συστήματος). Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι τα κεράσια περιέχουν μία ιδιαίτερη χημική ένωση, το ελαγικό οξύ, το οποίο μας προστατεύει από τον καρκίνο. Μία μερίδα ισοδυναμεί σε 15-20 κεράσια. Κάθε κεράσι περιέχει 4 θερμίδες.