Νικολέττα Κωνσταντινίδου24 Σεπτεμβρίου 2013 Είναι γνωστό ότι η μητρική παχυσαρκία σχετίζεται με υψηλότερο κίνδυνο για επιπλοκές της εγκυμοσύνης, όπως ο διαβήτης κύησης και η αυξημένη αρτηριακή πίεση, εμφάνιση σακχαρώδη διαβήτη και καρδιαγγειακών παθήσεων στο έμβρυο και στη μετέπειτα ζωή του.
Όμως, η απώλεια βάρους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ακόμα και στην αρχή αυτής, δεν συνίσταται, ... διαβάστε το άρθρο
Νικολέττα Κωνσταντινίδου30 Μαΐου 2014 Αγαπητή Περσεφόνη,
Ένα πρόγραμμα εξατομικευμένο υγιεινή διατροφής επηρεάζεται από πολλούςπαράγοντες εκτός από ηλικία ύψος και σωματικό βάρος. Θα σας πρότειναμερικά τιπς που θα μπορούσατε να ακολουθησετε για να χάσιμο βάρος και σύσφιξη άμεσα τώρα που είναι καλοκαίρι.
Πώς μπορείς να τον αυξήσεις να αυξήσεις τον μεταβολισμό σου;
Δεν μπορείς να... διαβάστε το άρθρο
Νικολέτα Μιχαηλίδου11 Απριλίου 2013 Καλησπέρα Χριστιάνα,
Αυτό που έχει σημασία είναι τα συστατικά της ταχινόπιτας και όχι τόσο ο τρόπος μαγειρέματος. Επομένως, η θρεπτική αξία παραμένει ίδια (περίπου 500 θερμίδες και αρκετά υψηλό λίπος) όπως και όταν ψήνεται σε έναν κανονικό φούρνο.
... διαβάστε το άρθρο
Νικολέττα Κωνσταντινίδου23 Μαΐου 2013 Αγαπητέ Στάθη,
Ο καθένας μας έχει προσωπικό ρυθμό στον ύπνο, όμως διάφορες αιτίες όπως ψυχολογικές, ορμονικές, περιβαλλοντικές μπορούν να παρενοχλήσουν την ισορροπία του. Όλοι ξεχνάμε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η καθημερινή μας διατροφή στον ύπνο, καθώς ο μεταβολισμός των τροφών (δηλ. ποσότητα και η ποιότητα) είναι στενά συνδεδεμένος με την χαλάρω... διαβάστε το άρθρο
Νικολέττα Κωνσταντινίδου17 Σεπτεμβρίου 2013 Η πατάτα αποτελεί το πιο πλούσιο λαχανικό σε κάλιο και βιταμίνη C, ενώ περιέχει σημαντικές ποσότητες σύνθετων υδατανθράκων. Άρα γίνεται σαφές ότι η πατάτα είναι ένα αμυλούχο τρόφιμο που δεν πρέπει να λείπει από την διατροφή μας. Είναι ωστόσο σημαντικό να την μαγειρεύουμε σωστά. Αποδίδει τις πιο λίγες θερμίδες βραστή ή ψητή, ενώ εάν την τηγανίσουμε,... διαβάστε το άρθρο