Nutrition

Γευστικοί συνδυασμοί που αδυνατίζουν και προστατεύουν το σώμα μας!

inShape Team 14 Αυγούστου 2015
Γευστικοί συνδυασμοί που αδυνατίζουν και προστατεύουν το σώμα μας!

Το ξέρατε ότι κάποιοι διατροφικοί συνδυασμοί μπορούν να σας κάνουν πιο αδύνατους; Διαβάστε τους πιο κάτω!


Πράσινο τσάι και λεμόνι:

Βοηθάει στο να χάσετε κιλά και να διατηρήσετε ένα υγιές καρδιαγγειακό σύστημα. Συνοδέψετε το πράσινο τσάι σας με χυμό από ένα λεμόνι, πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ ή λάιμ (πηγές βιταμίνης C) ώστε να ενισχύσετε την απορρόφηση των κατεχινών. Το πράσινο τσάι έχει συσχετιστεί με μειωμένο καρδιαγγειακό κίνδυνο, πρόληψη της οξείδωσης της χοληστερόλης αλλά και αυξημένο μεταβολισμό. Μελέτες δείχνουν όμως πως απορροφάμε μόνο το 20% των κατεχινών, των αντιοξειδωτικών ουσιών με όλες τις παραπάνω ευεργετικές επιδράσεις. Τα καλά νέα είναι πως πρόσφατα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως ότι ο χυμός λεμονιού αυξάνει την απορροφητικότητα των κατεχινών σε ποσοστό 80%.

 

Αυγό και φρέσκος χυμός πορτοκάλι:

Προσφέρει πρωτεΐνη, απαραίτητη για τον μεταβολισμό και λαμπερό-σφριγηλό δέρμα.
Θέλετε να βελτιώσετε την εικόνα και την ελαστικότητα του δέρματός σας; Δοκίμασε να καταναλώσετε αυτό το δυναμικό ντουέτο! Τα αυγά είναι φυσικά πλούσια σε δύο αμινοξέα που συμμετέχουν στο σχηματισμό του κολλαγόνου. Τροφές με βιταμίνη C, όπως το πορτοκάλι, το μάνγκο, τα ακτινίδια, η πιπεριά, ενισχύουν την παραγωγή του κολλαγόνου καθώς η βιταμίνη C δρα ως συνένζυμο στο μηχανισμό αυτό. Αποτέλεσμα είναι η βελτίωση της ποιότητας του δέρματος και η αύξηση της ελαστικότητάς του. Επιλέξετε λοιπόν, για πρωινό μία ομελέτα με ένα αυγό και ένα ασπράδι και στύψετε έναν φυσικό χυμό πορτοκαλιού, ώστε να καλύψετε ένα σημαντικό κομμάτι των αναγκών σας στην πολύτιμη αυτή βιταμίνη.

 

Γιαούρτι και κουάκερ βρώμης:

Ρυθμίζει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.
Ξεκινήστε την ημέρα σας με αυτό το πρωινό και θα έχετε δώσει στο ανοσοποιητικό σας μία ισχυρή τόνωση. Γεμάτο ωφέλιμους μικροοργανισμούς, το γιαούρτι εμπλουτίζει τη μικροχλωρίδα του εντέρου και περιορίζει την ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών που μπορούν να προκαλέσουν διαταραχές στο γαστρεντερικό.  Επιπλέον, τα προβιοτικά δρουν πολύ καλύτερα μαζί με τα πρεβιοτικά που παίρνετε από τα ολικής άλεσης δημητριακά. Τα πρεβιοτικά είναι η τροφή των προβιοτικών, που ενισχύει την ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό τους ώστε να ασκήσουν την προστατευτική τους δράση. Για να επωφεληθείτε αυτής της προστατευτική δράσης, επιλέξτε φρέσκο γιαούρτι ή επιδόρπια γιαουρτιού εμπλουτισμένα με προβιοτική καλλιέργεια.

 

Βερίκοκα και αμύγδαλα:

Ένας μοναδικός συνδυασμός για καρδιαγγειακή υγεία.
Αυτό το δυναμικό δίδυμο προλαμβάνει την οξείδωση της «κακής» χοληστερόλης, μία διαδικασία που συμβαίνει όταν η χοληστερόλη έρχεται σε επαφή με τις ελεύθερες ρίζες. Μελέτες όμως δείχνουν πως τα φυτοχημικά στα αμύγδαλα δρουν συνεργατικά με τις αντιοξειδωτικές βιταμίνες Ε και C, που συναντάμε στα βερίκοκα, και μειώνουν την οξείδωση της «κακής» χοληστερόλης. Επομένως, για ένα χορταστικό αλλά και καρδιοπροστατευτικό σνακ επιλέξτε ¼ φλ. αποξηραμένα βερίκοκα και ωμά αμύγδαλα.

 

Παρθένο ελαιόλαδο και ντομάτες:

Γεμάτο αντιοξειδωτικά και με αντικαρκινική δράση.
Οι ντομάτες, όπως και τα προϊόντα της ντομάτας (πολτός), περιέχουν και τα 4 βασικά καροτενοειδή (α-καροτένιο, β-καροτένιο, λουτεΐνη και λυκοπένιο) καθώς και τρία αντιοξειδωτικά (βιταμίνες C και Ε, β-καροτένιο) που σε συνδυασμό προλαμβάνουν έναντι του καρκίνου και των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Η απορρόφησιμότητα των πολύτιμων συστατικών αυξάνεται αν καταναλωθούν με ελαιόλαδο καθώς τα καλά μοοακόρεστα λιπαρά που περιέχει επιβραδύνουν την πέψη. Συνοδέψτε τη μακαρονάδα σας με μία σάλτσα από φρέσκες κόκκινες ντομάτες, ελαιόλαδο και λίγο βασιλικό.

Το in|shape προτείνει...
ρώτα τον ειδικό

Envisioned by Darkpony Darkpony