Σου αρέσει το σκόρδο και το κρεμμύδι, αλλά μετά η αναπνοή σου μυρίζει από χιλιόμετρα για πολλές ώρες; Ευτυχώς για σένα υπάρχουν κάποιες τροφές που μπορούν να σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από την κακοσμία του στόματος και να σου χαρίσουν και πάλι φρέσκια αναπνοή:
Μήλο
Οι πολυφαινόλες που περιέχουν τα μήλα έχουν την ικανότητα να διασπούν τις ουσίες που δίνουν πικάντικη γεύση και άρωμα στο σκόρδο και σε άλλες “αρωματικές” τροφές.
Μαϊντανός
Ο μαϊντανός έχει έντονο άρωμα με αποτέλεσμα να μπορεί να εξαφανίσει άλλες δυσάρεστες οσμές από το στόμα. Επιπλέον, η χλωροφύλλη που περιέχει έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και διασπά τα ένζυμα που προκαλούν δυσάρεστη αναπνοή.
Γιαούρτι
Χάρη στους ζυμομύκητες που περίεχει, το γιαούρτι μειώνει τα επίπεδα των βακτηριδίων που προκαλούν δύσοσμία στο στόμα.
Τσάι
Είτε πράσινο είτε μαύρο, το τσάι περιέχει αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τα βακτηρίδια τα οποία προκαλούν δυσάρεστη αναπνοή και μειώνουν την παρουσία κάποιων συστατικών των τροφών που μυρίζουν έντονα.
Γάλα
Τα λιπαρά του γάλακτος μπορούν να εξαφανίσουν τις δυσάρεστες οσμές από το στόμα (ακόμα και τις πιο έντονες όπως αυτή του σκόρδου) και να φρεσκάρουν την αναπνοή σου.