Δεν είναι λίγες οι φορές που προσπαθώντας να διαβάσουμε την ετικέτα ενός τροφίμου «πέφτουμε» πάνω σε ονομασίες ή νούμερα που μας είναι άγνωστα.
Μήπως έχετε ποτέ προβληματιστεί για το τι είναι όλα αυτά τα «Ε» στα συσκευασμένα τρόφιμα; Είναι, όμως, πάντα αυτοί οι προβληματισμοί μας δικαιολογημένοι; Eχετε ανησυχήσει, διαβάζοντας σχετικά κείμενα στο διαδίκτυο; Είναι τελικά ασφαλή τα πρόσθετα τροφίμων; Πώς ορίζονται και για ποιους λόγους χρησιμοποιούνται;
Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιστημόνων/Τεχνολόγων Τροφίμων ξεκινά την υλοποίηση μίας νέας φιλόδοξης εκστρατείας ενημέρωσης. Στόχος της εκστρατείας είναι η ενημέρωση με σαφήνεια και εγκυρότητα των Κύπριων καταναλωτών για την χρήση και την ασφάλεια των πρόσθετων τροφίμων και η διανομή διαφωτιστικού υλικού ( τύπου infographic) με επιστημονική τεκμηρίωση.
Η ενημερωτική εκστρατεία θα υλοποιηθεί στις υπεραγορές Άλφα Μέγα από τις 7 Μαίου έως τις 26 Ιουνίου 2016.
Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής εκστρατείας, εξειδικευμένοι επιστήμονες μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιστημόνων/Τεχνολόγων Τροφίμων, θα διανέμουν ενημερωτικό υλικό, και θα συμμετέχουν σε προσωπική συζήτηση με τους πολίτες για την υπεύθυνη ενημέρωσή τους γύρω από το θέμα και να απαντήσουν σε σχετικές ερωτήσεις.
Λίγα λόγια για τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Επιστημόνων/Τεχνολόγων Τροφίμων
Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιστημόνων/Τεχνολόγων Τροφίμων ιδρύθηκε το 2001 και μέλη του είναι πτυχιούχοι στους τομείς της Επιστήμης Τροφίμων ή Τεχνολογίας Τροφίμων σύμφωνα με τις απαιτήσεις των κανονισμών του Συμβουλίου Εγγραφής Τεχνολόγων, Επιστημόνων Τροφίμων και Διαιτολόγων Κύπρου.
Οι κύριοι στόχοι του Συνδέσμου είναι η προώθηση και διασφάλιση της ποιότητας και υγιεινής των τροφίμων, η ενημέρωση της κοινής γνώμης, με τρόπο αντικειμενικό και ακριβή, πάνω σε θέματα που σχετίζεται με την επιστήμη και τεχνολογία τροφίμων και η υποστήριξη των μελών του πάνς σε θέματα τεχνολογίας και επιστήμης τροφίμων.