Nutrition

Σαλάτα με Αρακά & Δυόσμο

inShape Team 26 Μαρτίου 2013
Σαλάτα με Αρακά & Δυόσμο

Πολλές φορές, το γρήγορο και εύκολο φαγητό, είναι αυτό που σου δίνει απρόσμενη ικανοποίηση.

Ο απλός αρακάς, ο μυριστός δυόσμος με τις αντισηπτικές ιδιότητες του, την έντονη μοσχοβολιά του και το Ελληνικό κατσικίσιο τυρί…”τα κάναμε Σαλάτα”….

Υλικά:

  • 500γρ. Αρακάς (κατεψυγμένος)
  • 1 Κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα Σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι ‘Ανιθο
  • 1 ματσάκι Δυόσμο
  • 1 Λεμόνι (ξύσμα  και τον χυμό του)
  • 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-Πιπέρι
  • 250γρ. Κατσικίσιο Τυρί

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφού ροδίσουν ρίχνουμε τον αρακά. Δυναμώνουμε τη φωτιά και σωτάρουμε για 5 λεπτα ακόμη. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο άνιθο, αλάτι-πιπέρι και ανακατεύουμε για ακόμη 5 λεπτά. Λίγο πριν τα αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού, για να αρωματίσει ο αρακάς μας. Αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε τα χονδροκομμένα φύλλα δυόσμου και το θρυμματισμένο τυρί. Ανακατεύουμε και στολίζουμε με λίγο extra ξύσμα λεμονιού και ελαιόλαδο.

Ομορφιά και Μοσχοβολιά!!!

**Η συνταγή είναι από το Majeriko.gr**

Το in|shape προτείνει...
ρώτα τον ειδικό

Envisioned by Darkpony Darkpony