Ο υδράργυρος έχει πάρει για τα καλά την ανοδική του πορεία, και η ανάγκη για δροσιστικά επιδόρπια με λίγες θερμίδες άρχισε να αυξάνεται. Γι’ αυτό σας προτείνουμε ένα παγωμένο γλυκάκι που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα, και συνδυάζει την απόλαυση με τον χαμηλό θερμιδικό δείκτη.
Υλικά:
Για 2-4 άτομα
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε τα ακτινίδια και αφαιρείτε τις 2 άκρες τους. Κόψτε τα ξεφλουδισμένα ακτινίδια σε φέτες και τοποθετείτε ένα ξυλάκι σε κάθε φέτα από το ακτινίδιο. Τοποθετήστε τα σε ένα δίσκο με επένδυση από λαδόκολλα και τα αφήνετε να παγώσουν καλά στην κατάψυξη 2-3 ώρες.
Σε ένα γυάλινο μπολ, λιώνετε την σοκολάτα μαζί με το λάδι καρύδας σε μπεν μαρί με νερό που σιγοβράζει. Βουτήξτε κάθε ακτινίδιο στη λιωμένη σοκολάτα. Η σοκολάτα θα σκληρύνει μέσα σε λίγα λεπτά .
Τοποθετείτε στο ψυγείο πριν τα καταναλώσετε.