Nutrition

Σωστή φύλαξη των τροφίμων

inShape Team 30 Οκτωβρίου 2015
Σωστή φύλαξη των τροφίμων
  • Ποια είναι η σωστή θερμοκρασία για το ψυγείο;
  • Πόσο μπορεί το μαγειρεμένο φαγητό να μείνει εκτός ψυγείου;
  • Πόσο μπορούμε να φυλάξουμε ένα φαγητό στο ψυγείο ή τον καταψύκτη;

Οδηγίες για φύλαξη

Φρέσκο κρέας Ψυγείο (5 C) Καταψύκτης (-18 C)
Βοδινός κιμάς 1-2 ημέρες 3-4 μήνες
Βοδινό στέικ 3-5 ημέρες 0-12 μήνες
Χοιρινό-μπριζόλες 3-5 ημέρες 4-6 μήνες
Φιλετάκια 1-2 ημέρες 3-4 μήνες
Λουκάνικα 3-5 ημέρες 1-2 μήνες
Λούντζα 5-7 ημέρες  
Παστουρμάς 3-5 ημέρες  
Ψάρι φιλέτο 1-2 ημέρες 2-3 μήνες
Κοτόπουλο- ολόκληρο 1-2 ημέρες 12 μήνες
Κοτόπουλο- κομμάτια 1-2 ημέρες 9 μήνες
Τυριά 3-4 εβδομάδες Καθόλου
Γάλα 5 ημέρες 1 μήνα
Παγωτό Καθόλου 2-4 μήνες
Αυγά 3 εβδομάδες  

Γενικές οδηγίες φύλαξης τροφίμων

  • Πλύνετε τα χέρια σας καλά και στεγνώστε τα πριν έρθετε σε επαφή με τα τρόφιμα
  • Φυλάξτε σε ατομικές μερίδες
  • Μην ξεπαγώνετε σε θερμοκρασία δωματίου
  • Τοποθετήστε στο κάτω μέρος του ψυγείου έτσι ώστε να μην τρέχουν ζουμιά πάνω σε άλλα φαγητά
  • Τοποθετήστε πλυμμένα φρούτα και λαχανικά σε καθαρά σκεύη
  • Φορέστε γάντια αν έχετε πληγές ή κοψίματα στα χέρια
  • Ψήστε καλά
  • Κρατήστε τα ζεστά ζεστά και τα κρύα κρύα
Το in|shape προτείνει...
ρώτα τον ειδικό

Envisioned by Darkpony Darkpony