Nutrition

Βιταμίνη Β9 / Φολικό οξύ

inShape Team 31 Μαΐου 2016
Βιταμίνη Β9 / Φολικό οξύ

Το φολικό οξύ – βιταμίνη Β9 – είναι πιο γνωστή για το ρόλο της στην πρόληψη ανωμαλιών του νευρικού συστήματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά είναι επίσης ευεργετική για το ανοσοποιητικό σύστημα, την παραγωγή ενέργειας και για την πρόληψη της αναιμίας.

Από πού τη λαμβάνω:

Η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα φολικού οξέος είναι 400 mcg (μικρογραμμάρια). Μια μερίδα με λαχανάκια Βρυξελλών και δημητριακά πρωινού είναι αρκετά. Ένα ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού παρέχει 40mcg και μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης παρέχει 15mcg. Άλλες καλές πηγές είναι τα σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το κατσαρό μαρούλι, το σπανάκι, τα σπαράγγια, το μπρόκολο, το λάχανο, οι κρόκοι αυγών, τα καρότα, τα βερίκοκα, τα πορτοκάλια, τα κολοκύθια, το πεπόνι και η σίκαλη ολικής άλεσης.

Μην εφαρμόσετε κάποια δίαιτα προτού συμβουλευτείτε το γιατρό ή το διατροφολόγο σας.

Το in|shape προτείνει...
ρώτα τον ειδικό

Envisioned by Darkpony Darkpony