Fitness

Γυμναστείτε εύκολα και ευχάριστα στο σπίτι

inShape Team 02 Απριλίου 2015
Γυμναστείτε εύκολα και ευχάριστα στο σπίτι

Ο χειμώνας που μας αναγκάζει να μένουμε σπίτι, να βλέπουμε τηλεόραση, να τρώμε και να πίνουμε, όπως πιθανόν να έχετε και μόνοι σας αντιληφθεί, επιφέρει επιπλέον βάρος. Ευτυχώς όμως υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να χάσετε γρήγορα τα περιττά κιλά… στο σπίτι με τις πιο κάτω ασκήσεις!

Άσκηση 1: Διαβάζοντας το iPad ή το βιβλίο σας (planking)

Θέλετε να αποκτήσετε κολακευτικούς κοιλιακούς, ώμους, καλύτερη ισορροπία και μεγαλύτερη αντοχή;
Μια εξαιρετική άσκηση για την ενδυνάμωση των κοιλιακών ενώ απολαμβάνετε το διάβασμα του βιβλίου σας ή σερφάρετε με το  iPad σας στο διαδίκτυο.

Στη συγκεκριμένη άσκηση το σώμα σας θα πρέπει να μοιάζει με μια σανίδα ξύλου - ευθεία και σταθερή.

Ξαπλώστε μπρούμυτα. Πιέστε το σώμα σας επάνω, ώστε να στηρίζεται πάνω τους πήχεις σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διατηρήσει μια ευθεία γραμμή από τους ώμους σας έως τους αστραγάλους σας, τραβήξτε τον αφαλό σας προς τη σπονδυλική στήλη σας, και κρατήστε αυτή τη θέση για όσο χρόνο αντέχετε. Προσπαθήστε να φτάσετε στο επόμενο κεφάλαιο το βιβλίου σας!

getty_rm_photo_of_woman_doing_plank

Άσκηση 2: Καθίστε στην καρέκλα της κουζίνας σας (Squats)

Η επόμενη άσκηση είναι ένας εξαιρετικά αποτελεσματικός τρόπος για να τονώσετε τους μηρούς και τους γλουτούς σας έτσι ώστε να σας ταιριάζει και πάλι το αγαπημένο σας τζιν.

Σταθείτε με τα πόδια σας ελαφρώς πιο ανοικτά από τους γοφούς σας. Μετατοπίστε το βάρος σας προς τα πίσω, έτσι ώστε να στηρίζεται στις φτέρνες σας.

Με επίπεδη πλάτη και το στομάχι ρουφηγμένο προς τα μέσα - αυτό εμπλέκει τους μύες του κορμού σας - λυγήστε ώστε τα πόδια και η πλάτη σας να είναι ακριβώς παράλληλα. Για μεγαλύτερη πρόκληση, πάρτε το παιδί σας, κρατήστε το μπροστά σας, και «βυθιστείτε» στην καρέκλα της κουζίνας σας.

squat

Άσκηση 3:  Ψάχνοντας κάτω από το κρεβάτι για τα χαμένα κλειδιά σας (push-ups)

Είναι το παλιό πρότυπο στη γυμναστική - με μια μικρή αλλαγή. Την επόμενη φορά που θα χάσετε κανένα από αυτά τα ουσιώδη αντικείμενα (κλειδιά, πορτοφόλια, γυαλιά, κλπ) τα οποία χάνονται τις πιο ακατάλληλες στιγμές, μπορείτε να μετατρέψετε την αναζήτησή σας σε μια ευκαιρία για γυμναστική.

Αντί απλά να πέσετε στα γόνατά για να ψάξετε κάτω από το κρεβάτι ή το τραπέζι σας, δοκιμάστε μια κάμψη. Τοποθετήστε το σώμα παράλληλα με το πάτωμα, βάζοντας τα χέρια  ελαφρώς πιο ανοικτά από τους ώμους. Λυγίστε τους αγκώνες σας και κατεβάστε το στήθος σας, σχηματίζοντας μια γωνία 90 μοιρών μεταξύ μπράτσων και κάτω χεριών.

Ακόμη και αν έχετε ήδη βρει τα κλειδιά σας, δοκιμάστε το μερικές φορές - και μην ξανά-αγχωθείτε αν τα χάσετε!

Ποιος να το έλεγε ότι το να χάνετε πράγματα θα μπορούσε να είναι πραγματικά καλό για σας;

woman-doing-push-ups-pink

Άσκηση 4: Περπατώντας για να βγάλετε την μπουγάδα σας (Lunges)

Το πλύσιμο των ρούχων δεν θα έπρεπε να είναι βαρετό! Κάθε φορά που πάτε για να πάρετε την μπουγάδα, μην περπατάτε… γυμναστείτε και απολαύστε τονισμένα πόδια και τέλεια ισορροπία!

Για να εκτελέσετε σωστά αυτήν την άσκηση, σκεφτείτε την σαν ένα λίγο μεγαλύτερο βήμα. Κάντε ένα βήμα προς τα εμπρός με το ένα πόδι και λυγίστε το ισχίο σας, έτσι ώστε ο μηρός σας να είναι παράλληλα με το πάτωμα. Μετακινηθείτε προς τα εμπρός αλλάζοντας πόδι, διατηρώντας τους κοιλιακούς σας μυς σφιχτούς για να αναπτύξετε καλύτερη ισορροπία.

Και αφού το κάνετε αυτό, γιατί να σταματήσουμε στο πλύσιμο; Κάντε το στην αυλή, στον διάδρομο και όπου αλλού πηγαίνετε στο σπίτι κάνοντας τους γείτονες να γουρλώνουν τα μάτια στα νέα, καλλίγραμμα πόδια σας.

woman_lunges

 

Το in|shape προτείνει...
ρώτα τον ειδικό

Envisioned by Darkpony Darkpony