Fitness

Μεγιστοποίησε την προπόνηση σου!

Κυριάκος Πελεκάνος 14 Απριλίου 2014
Μεγιστοποίησε την προπόνηση σου!

Οι μεγαλύτεροι αθλητές στον κόσμο προσπαθούν και παίρνουν το μέγιστο από τον εαυτό τους σε κάθε τους προπόνηση, ίσως να 'ναι και αυτός ένας λόγος πέρνα του ταλέντου τους που τους κάνει να ξεχωρίζουν!

Υπάρχουν μικρά μικρά μυστικά τα οποία χρησιμοποιούν τα οποία το inshape.com.cy θα μοιραστεί μαζί σας!

1. Κάνε την προπόνηση προτεραιότητα σου!

Η αφοσίωση στο στόχο σου είναι σημαντική ,καθώς αυτή θα σε οδηγήσει στην επίτευξη του. Αν η γυμναστική είναι προαιρετική, κάνε μια μίνι σύσκεψη με τον εαυτό σου και ταξινόμησε την προπόνηση στην λίστα με τα πράγματα που θέλεις να κάνεις στην καθημερινότητα σου. Βρες γιατί θέλεις να κάνεις γυμναστική,που θα σε βοηθήσει και γιατί και πως θα σ αλλάξει την ζωή σου. Μόνο έτσι θα δώσεις αξία στην προσπάθεια σου.

2. Κάνε την προπόνηση μέρος του 24ωρού σου!

Φτιάξε ένα πρόγραμμα το οποίο θα περιλαμβάνει την προπόνηση μέσα σ αυτό και φρόντισε να ναι το σημαντικό κομμάτι. Ξεκίνησε ή τελείωσε την μέρα σου με την προπόνηση σου ή ακόμα προπονήσου στο διάλειμα που κάνεις από την δουλειά.Δοκίμασε διάφορες ώρες μέχρι να βρεις την ώρα εκείνη που σου ταιριάζει.

3. Μείνε συγκεντρωμένος 

Όταν θα ξεκινήσεις την προπόνηση σου μείνε συγκεντρωμένος στο γιατί ξεκίνησες και τι θέλεις να πετύχεις. Μην αφήσεις τίποτα και κανένα να σου αποσπά την προσοχή από το πρόγραμμα σου. Φρόντισε να παρατηρείς το σώμα σου,τους μυς σου, την αναπνοή. Βρες ένα ρυθμό που θα σε κρατήσει!

4. Χρησιμοποίησε μουσική

Η μουσική θα σε σπρώξει να κάνεις την προπόνηση σου και πιο έντονη. Με μουσική με τέμπο ακόμα και τα πιο δύσκολα workouts θα φαίνονται πιο εύκολα. Χρησιμοποίησε μουσική με ρυθμό 125-140 bpm και βάλε τραγούδια που σ' αρέσουν!

5. Βάλε ένταση 

Τα αποτελέσματα της έντονης διαλειμματικής προπόνησης είναι εμφανή. Χρησιμοποίησε intervals
και πρόσθεσε έντονες ασκήσεις διάρκειας 30-60 δευτερολέπτων  με διάλειμα 90 δευτερολέπτων που όχι μόνο θα κάψει θερμίδες αλλά θα σε κάνει και πιο fit.

6. Φρόντισε την διατροφή σου 

Ενας πολύ σημαντικός παράγοντας για την άσκηση ,είναι το πώς θα δώσεις εφόδια(ενέργεια) στο σώμα σου για να μπορείς να αποδόσεις καλύτερα.Αφαίρεσε από την διατροφή σου τα fast food,ζάχαρη και επεξεργασμένους υδατάνθρακες.Βάλε λαχανικά, φρούτα, καλό λίπος και πρωτείνη.Φρόντισε τον μεταβολισμό σου να δουλεύει σωστά. Φάε καλά,σωστά και θα δεις αποτέλεσμα.

7. Φρόντισε να κοιμάσαι καλά

Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός όχι μόνο για την αποκατάσταση και το κτίσιμο των μυών αλλά και για την παραγωγή ορμονών για καλύτερη υγεία και αποφυγή αποθήκευσης λίπους.

8. Βάλε παραλλαγές στην προπόνηση σου

Η ρουτίνα γενικά σκοτώνει,πόσο μάλλον όταν προπονείσαι. Σίγουρα είσαι πιο άνετος όταν εκτελείς τις ίδιες ασκήσεις ξανά και ξανά αλλά μπορεί να οδηγήσει σε διάφορες δυσάρεστες καταστάσεις όπως τραυματισμούς και έλλειψη ψυχολογίας. Βάλε στην προπόνηση σου διάφορες μορφές ,έτσι ώστε να δουλέψεις τις αδυναμίες σου και να δώσεις άλλα ερεθίσματα στο σώμα σου.Δοκίμασε να τρέξεις, να κολυμπήσεις, να κάνεις ποδήλατο ή κωπηλατική ή ακόμα δοκίμασε την κυκλική προπόνηση που έχεις τόσα ακούσει γι αυτή!

9. Ντύσου κατάλληλα

Ο κατάλληλος εξοπλισμός θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα,άρα φόρεσε τα κατάλληλα παπούτσια, το σωστό μπλουζάκι, το άνετο σορτσάκι, τις σωστές κάλτσες και μπες ακόμα στην διαδικασία να συνδιάσεις τους χρωματισμούς για να νίωσεις ακόμα πιο όμορφα όταν θα κοιτάξεις στον καθρέφτη του γυμναστηρίου.

10. Κάνε διατάσεις 

Μην ξεχνάς ποτέ τις διατάσεις σου! Δυναμικές στην αρχή και στατικές στο τέλος θα βοηθήσουν τους μυς σου να γίνουν πιο ελαστικοί και θα αποφύγεις τους τραυματισμούς. Χρησιμοποίησε το foam roller (κύλινδρος) για να να χαλαρώσεις και τα αποτελέσματα που θα δεις στην προπόνηση σου θα σε κάνουν να θέλεις να κουβαλάς ένα τέτοιο πάντα μαζί σου!

Train like an athlete…Eat like a nutritionist…Sleep like a baby…Win like a Champion 

 

Το in|shape προτείνει...
ρώτα τον ειδικό

Envisioned by Darkpony Darkpony