Nutrition

Ποια είναι η χειρότερη και ποιο ανθυγιεινή επιλογή φαγητού

Ανδρέας Ζαχαρίου 26 Μαρτίου 2013
Ποια είναι η χειρότερη και ποιο ανθυγιεινή επιλογή φαγητού

Όσο πιο μεγάλη, επώνυμη και εμπορική είναι μια αλυσίδα διατροφικής κατανάλωσης ανά τον κόσμο τόσο περισσότερες παγίδες κρύβει. Όσο πιο γρήγορα ετοιμάζονται και πιο φτηνά πουλιούνται τα γεύματα τόσο πιο ψεύτικα και ανθυγιεινά γεύματα είναι στην πραγματικότητα.

Συνήθως αυτές οι αλυσίδες φαγητού χρησιμοποιούν ενισχυμένο marketing, ΜΜΕ, επίσης ωραία χρώματα και φωτεινά γράμματα πρόσβασης παντού σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και δεν έχουν καμία ποιότητα και σχέση με το φαγητό, αλλά προέρχονται καθαρά από οικονομικούς και κερδοσκοπικούς κύκλους κατανάλωσης ψυχολογικής παραπλάνησης και εκβιασμού τύπου αλυσίδας marketing.

Κρύβουν παγίδες όπως:

  • Κοτόπουλα γεμάτο ορμόνες όπου μεγαλώνουν πρόωρα χωρίς κεφάλι και φτερά.
  • Το ίδιο λάδι  τηγανίζεται πολλές φορές και καταλήγει να είναι χειρότερο και από δηλητήριο για την καρδία.
  • Πίτσες γεμάτο λάδια, συντηρητικά και ψεύτικα, πλαστικοποιημένα τυριά γεμάτο λιπαρά.
  • Χάμπουργκερ και fast food εντελώς ψεύτικα και έτοιμα φαγητά από γνωστές αλυσίδες, εντελώς τεχνητά γεμάτο χρωστικές και χημικά για να συντηρούνται εφόρου ζωής.  
  • Τα λαχανικά που χρησιμοποιούνται είναι τρίτης διαλογής λαχανικά που είναι έτοιμα να πεταχτούν από τις λαχαναγορές, αλλά δίνονται σε αυτές στις γνωστές αλυσίδες για να χρησιμοποιηθούν άμεσα αφού τους προσθέσουν ζελέ, συντηρητικά και χρώματα. 

Η ΛΥΣΗ είναι απλή αγαπητοί μου φίλοι. Αν θέλετε να απολαύσετε 1 ωραίο χάμπουργκερ, 1 πίτσα ή 1 τηγανητό κοτόπουλο, τότε μπορείτε να τα φτιάξετε μόνοι σας ή να επιλέξετε ντόπια κέντρα όπου υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ μέσα και όχι καταναλωτικές απρόσωπες μηχανές, οι οποίοι φτιάχνουν φαγητό και όχι πλαστικά υποτιθέμενα γεύματα.

Το in|shape προτείνει...
ρώτα τον ειδικό

Envisioned by Darkpony Darkpony