Fitness

Σύσταση του σώματος και παχυσαρκία

Ανδρέας Ζαχαρίου 27 Νοεμβρίου 2013
Σύσταση του σώματος και παχυσαρκία

Το υπέρ αυξανόμενο σωματικό λίπος στο σώμα είναι ανεπιθύμητο για τον οργανισμό και την υγεία του ατόμου. Ο πάσχοντας με την βοήθεια του εμπλεκόμενου επιστήμονα πχ αθλητικού επιστήμονα θα πρέπει να παράξουν μια συνεργασία για την μείωση του σωματικού λίπους του πάσχοντα ασθενή.

Το πιο σημαντικό που πρέπει επισημάνω ότι τα άτομα με την πάθηση της παχυσαρκίας συχνά οδηγούνται σε κοινωνικό και επαγγελματικό αποκλεισμό αλλά και σε αλλαγή προσωπικότητας και μειωμένη αυτοπεποίθηση και όλα αυτά οδηγούν στην κατάθλιψη, απόσυρσης, χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Ως γνώστης στο τομέα της αθλητικής επιστήμης θα αναφέρω ότι τα άτομα με αυξημένο σωματικό λίπος  κατά το πρώτο στάδιο θα πρέπει εκτιμηθεί το σωματικό βάρος και το σωματικό λίπος. Επίσης θα πρέπει να προγραμματιστεί ένα κατάλληλο και επιστημονικό πρόγραμμα στις ανάγκες του ατόμου.

Το πιο σημαντικό είναι ότι θα πρέπει να γίνεται συστηματικός έλεγχος του σωματικού λίπους. Όσο το άτομο μεγαλώνει τόσο πιο ύπουλο είναι το σωματικό λίπος και θα πρέπει να ελέγχεται επίσης τακτικά γιατί μπορεί να ξεπεράσει τα φυσιολογικά όρια. Η παχυσαρκία στην ενηλικίωση είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί όσο και η άσκηση  αφού λάβουμε υπόψη ότι ευρωστία και υγεία του ατόμου είναι σε πιο μειωμένη θέση από τα νεαρά άτομα.

Έχουμε ακούσει και έχουμε διαβάσει από διάφορες έρευνες ότι η φυσική δραστηριότητα με την τακτική άσκηση έχει διάφορες θετικές επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό, σκεφτείτε τα άτομα τα ηλικιωμένα πόσο δραστήρια θα είναι στη ζωή τους.
    
Παχυσαρκία οφείλεται πάντα στην διατροφή;

Η παχυσαρκία ξεκινά από την παιδική ηλικία. Όταν συμβεί η αύξηση εμφάνιση της παχυσαρκίας κατά την ενηλικίωση θα αυξηθεί κατά 3 φορές με σύγκριση  με πιο δραστήριο παιδιά της ηλικίας τους. Εδώ θέλω να επισημάνω ότι σε αυτή την φάση οφείλονται και λίγο υπεύθυνοι οι γονείς των παιδιών για το λόγο όταν οι ίδιοι οι γονείς μέσα στο διατροφολόγιο τους έχουν ανθυγιεινά φαγητά και γενικά άσχημες συνήθειες για το παιδί τους τότε το παιδί έχει ήδη αυξημένα λιποκύτταρα στον οργανισμό με σειρά αυτά να διπλασιάζονται το ένα μετά το άλλο. Άρα ένα παιδί δεν διαφεύγει την παχυσαρκία.

Τα υπάρχοντα επιστημονικά δεδομένα αναφέρουν, όταν το σωματικό βάρος και σωματικό λίπος με παχύσαρκους γονείς έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να αποκτήσουν υπέρβαρα παιδιά, τα οποία θα καταλήξουν να είναι παχύσαρκα άτομα όταν γίνουν ενήλικα. Άρα στο μέλλον με τι γενιές θα υπάρχουν παχύσαρκοι απόγονοι.

Το πιο σημαντικό θα πρέπει να αναφέρω ότι με την αύξηση της ηλικίας με βάση στατιστικής έρευνας δείχνουν ότι στο 25ο έτος και 45ο έτος της ηλικίας υπάρχει ραγδαία ανάπτυξη στο σωματικό λίπος. Φυσικά στο γυναικείο πληθυσμό παρουσιάστηκε  μεγαλύτερη αύξηση από τους άντρες.

Εάν σκεφτούμε πραγματικά κάποιος για να μειώσει το σωματικό λίπος είναι να μειώσει τις ποσότητες της θερμίδας. Αφού σκεφτούμε σοβαρά ένα άτομο επηρεάζεται και από άλλους παράγοντες όπως γενετικοί, στο ρυθμό μεταβολισμού, στα επίπεδα του κυττάρου της τριφωσφορικής αδενοσίνης.

Τελικά πόσο μεγάλο ρόλο προκαλεί η γενετική στα παχύσαρκα άτομα;

Δεν προκαλεί μεγάλη εμφάνιση για παχυσαρκία. Με βάση από επιστημονικά δεδομένα οι γενετικοί παράγοντες καθορίζουν περίπου το 25% των κληρονομουμένων διαφόρων ατόμων για την αύξηση του σωματικού λίπους.

Θα αναφέρω ότι η μεγαλύτερη κληρονομία ενός ατόμου  έχει να κάνει με πολιτισμικές επιδράσεις. Όσο παράξενο και να σας φαίνεται σκεφτείτε άτομα που ζουν σε ένα περιβάλλον όπου είναι όλοι κάνουν καθιστικοί ζωή, με αυξημένη εμφάνιση άγχους, τα γρήγορα φαγητά όπου είναι υψηλά σε θερμίδες. Άρα αυτά τα άτομα έχουν την τάση να είναι υπέρβαρα και με αυξημένο σωματικό λίπος.
 
Ποιο γονίδιο είναι υπεύθυνο;

Με βάση τις βασικές αρχές που γνωρίζω στο τομέα της αθλητικής επιστήμης υπάρχει ένα  γονίδιο ob. Αυτό το γονίδιο ενεργοποιείται στο λιπώδη ιστό όπου αυτή παράγει τη λεπτίνη ( ορμόνη κορεσμού) όπου αυτό έχει σαν εντολή να επιδρά στον έλεγχο της όρεξης του υποθαλάμου.

Η γενετική σύνδεση με τη παχυσαρκία δίνει ένα μήνυμα ότι η παχυσαρκία είναι μια ασθένεια και όχι μια φυσιολογική αδυναμία ή μια αλλαγή στο σώμα. Με βάση από επιστημονικά δεδομένα, οι επιστήμονες με συνεχής έρευνες στα δημιουργούν φάρμακα που θα μιμείται την πρωτεΐνη του κορεσμού. Άρα θα υπάρχει κορεσμός στον οργανισμό με μειωμένη θερμική πρόσληψη θερμίδων και με μειωμένη αίσθηση στην πείνα.
 
Πόσο επικίνδυνο είναι η παχυσαρκία στην υγεία μας;

Η παχυσαρκία θεωρείται πλέον μια νόσος. Αυτή η πάθηση είναι ένα κομμάτι κινδύνου πλέον για την υγεία του ατόμου, αφού έχει αποδειχτεί ότι οι χρόνιες ασθένειες εμφανίζονται πιο συχνά στα παχύσαρκα άτομα, αφού συγκρίνει με κάποιο φυσιολογικό άτομο.

Η παχυσαρκία προκαλεί διάφορες ασθένειες όπου  αυτές μπορούν να οδηγηθούν σε χρόνιες παθήσεις. Αυτές οι παθήσεις είναι πιο εμφανές στην υπέρταση, παθήσεις των νεφρών, σακχαρώδης διαβήτη, οστεοαρθρίτιδα, διαταραχές καρδιακής συχνότητας.  

Πόσο υπεύθυνοι είναι οι γονείς τελικά;

Αναρωτήθηκε κανείς πόσο επηρεάζει η σύγχρονη τεχνολογία με τα παχύσαρκα παιδιά; Στις μέρες μας η εμφάνιση της παιδικής παχυσαρκίας στις μέρες μας μπορώ να πω ότι αναγνωρίζεται ένα παγκόσμιο πρόβλημα υγείας.

Το να κάθετε ένα παιδί και να χειρίζεται τις παιχνιδοκονσόλες με ατελείωτες ώρες καθιστός μπροστά από μια τηλεόραση και να προσλαμβάνει αυξημένη πρόσληψη θερμίδων και να έχει μειωμένα αποθέματα κατανάλωσης θερμίδων τότε το παιδί έχει μεγάλη πιθανότητα να οδηγηθεί σε ένα μελλοντικό παχύσαρκο άτομο.

Βλέπω σε γενικές γραμμές ότι τα παιδιά μπορούν να κάθονται περισσότερη ώρα μπροστά από την τηλεόραση παρά να αθλούνται  σε ένα παιδότοπο με τον γονέα τους.

Η παχυσαρκία είναι μια σοβαρή διαταραχή η οποία διαταράσσει το ενεργειακό ισοζύγιο προς την αύξηση της πρόσληψης του βάρους. Αυτό που μπορεί να γίνει για τα παχύσαρκα άτομα να αθλούνται συστηματικά και το ενεργειακή τους ενεργειακή τους πρόσληψη να είναι μειωμένη.

 

Το in|shape προτείνει...
ρώτα τον ειδικό

Envisioned by Darkpony Darkpony