Nutrition

Τα μυστικά μιας καλοκαιρινής δίαιτας

inShape Team 14 Ιουλίου 2014
Τα μυστικά μιας καλοκαιρινής δίαιτας

Ο ήλιος λάμπει, η θερμοκρασία ανεβαίνει. Το καλοκαίρι είναι να φύγουν τόσο τα πολλά ρούχα από πάνω μας όσο και μερικά κιλά. Μπορείς να διαλέξεις να ακολουθήσεις μια δίαιτα αλλά τι λες να απολαμβάνεις όλα τα υπέροχα φαγητά της εποχής. Μπορείς να χάσεις βάρος πράγμα που είναι υπέροχο για την υγεία σου.

Συνήθως το καλοκαίρι τρώμε πιο ελαφριά χωρίς να νιώσεις στέρηση. Οι ίνες βοηθούν να ελέγχεις το βάρος επειδή τρώγοντας τις νιώθεις ότι χόρτασες, εξηγεί μια εγκεκριμένη διαιτολόγος η Cheryl Orlansky. Τρώγοντας συστηματικά φαγητά με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες διώχνει το συναίσθημα την μια στιγμή να νιώθεις ικανοποίηση και την άλλη να ψάχνεις για κάτι άλλο να φας. Επίσης βοηθά το ζάχαρο του αίματος με το να επιβραδύνει τη χώνεψη της ζάχαρης ούτως ώστε να εμποδίσει ένα γρήγορο φούσκωμα.

Το καλοκαίρι έχει πολλά καλά σε σχέσει με την διατροφή και εμείς δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι. Τα φρούτα και λαχανικά έχουν αντιοξειδωτικά που μπορούν να επιβραδύνουν το γήρας, να προστατέψουν από τον καρκίνο και το έμφραγμα, να καλυτερεύσουν την πίεση του αίματος και να μας διατηρήσουν υγιείς. Επειδή είναι όλα χαμηλά σε θερμίδες παραμένετε σε καλή φόρμα.

Είστε έτοιμοι να χάσετε βάρος με τα φαγητά του καλοκαιριού; Ξεκινήστε την καλοκαιρινή δίαιτα με αυτά.

Ντομάτες και πιπεριές για βιταμίνη A C

Τα πιο πάνω θρεπτικά είδη ανήκουν στην οικογένεια των φρούτων παρόλο που θεωρούνται λαχανικά. Οι ντομάτες και οι πιπεριές όλων των χρωμάτων έχουν πολλές βιταμίνες A και C. Μια μέτρια ντομάτα για παράδειγμα είναι χαμηλή σε υδατάνθρακες και όμως έχει μόνο 35 θερμίδες αλλά σου δίνει 40% της βιταμίνης C και 20% της βιταμίνης A που χρειάζεστε κάθε μέρα.

Οι ντομάτες έχουν και άλλα πλεονεκτήματα. Το να έχετε πολλές ντομάτες στο διαιτολόγιο σας έχει αποδειχτεί ότι μειώνει τον κίνδυνο του προστάτη και άλλους καρκίνους λέει η Emily Ebercrombie, μια κλινική διατροφολόγος στο Atlanta’s Emory Hospitals. Αυτό είναι επειδή οι ντομάτες και τα προϊόντα που γίνονται από ντομάτα περιέχουν ψηλά ποσοστά από ένα συστατικό που λέγεται lycopene ένα πολύ δυνατό αντιοξειδωτικό που δίνει χρώμα σε ορισμένα φρούτα και λαχανικά. 

Η lycopene μπορεί να εμποδίσει διάφορα είδη καρκίνου. Έρευνες εισηγούνται ότι μπορεί να εμποδίσει την κακή χοληστερόλη στο αίμα να μετατραπεί σε oxidized LDL που δημιουργεί πλάκες στις αρτηρίες και κατά συνέπεια αυξάνεται ο κίνδυνος για έμφραγμα. 

Οι πιπεριές είναι αντιοξειδωτικές όπως και η beta carotene που βοηθά να δυναμώσει το ανοσοποιητικό σύστημα και εμποδίζει την καταστροφή των κυττάρων λόγω των ριζών ένα φυτικό προϊόν της λειτουργίας του σώματος μας. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα κατεστραμμένα κύτταρα οδηγούν σε διάφορες ασθένειες όπως ο καρκίνος και οι καρδιακές παθήσεις.

Οι πιπεριές περιέχουν βιταμίνη C, περισσότερη από ότι έχουν οι ντομάτες. Μόνο μισό φλυντζάνι πράσινες, κίτρινες ή κόκκινες πιπεριές έχουν περισσότερο από 230% στις καθημερινές μας ανάγκες σε βιταμίνη C και μόνο 20 θερμίδες.    
  
 

Το in|shape προτείνει...
ρώτα τον ειδικό

Envisioned by Darkpony Darkpony