Πασχαλινά τσουρέκια χωρίς ενοχές!
Η νηστεία έφτασε στο τέλος της και οι πειρασμοί του Πασχαλινού τραπεζιού φαντάζουν όαση στα μάτια μας. Πως μπορούμε να συνδυάσουμε όμως την γευστική ευχαρίστηση με την διατήρηση της σιλουέτας μας; Για σας που θέλετε να μείνετε πιστοί στις λίγες θερμίδες, σας παραθέτουμε μια light έκδοση για το Πασχαλινό τσουρέκι που είναι λιγότερο γλυκό αλλά το ίδιο αφράτο και νόστιμο. Ένα τέλειο συνοδευτικό για τον πρωινό ή απογευματινό καφέ στις φιλικές και οικογενειακές συνεστιάσεις, μα πάνω απ’ όλα, απόλαυση χωρίς τύψεις!!!
Υλικά:
- 60 γρ μαργαρίνη
- 1 κ.σ ζάχαρη
- 1 κ.σ αλάτι
- 225 ml γάλα σόγιας
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 550 γρ σκληρό αλεύρι
- Το ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 2 κρόκους αυγών
Οδηγίες παρασκευής:
- Ανακατεύουμε σε ένα φλιτζάνι νερό, λίγο αλεύρι και τη μαγιά σκέπασέ και άφησε την άκρη για μια ώρα.
- Σε μεγάλη λεκάνη αναμειγνύουμε το αλεύρι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Σε μίξερ χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη.
- Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα και το αναμειγνύουμε με τη μαγιά (μην κάψεις το γάλα γιατί θα χαλάσει η δράση της μαγιάς).
- Ενώνουμε τον χυλό της μαγιάς με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Ζυμώνουμε στη λεκάνη καλά.
- Σκεπάζουμε την λεκάνη με ένα πανί και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 2 ώρες.
- Επαναλαμβάνουμε το ζύμωμα και αφήνουμε άλλη μια ώρα να φουσκώσει σκεπασμένη.
- Η ζύμη μας είναι έτοιμη. Πλέκουμε τα τσουρέκια στο σχέδιο που μας αρέσει και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για λίγη ώρα σε ζεστό μέρος. . (Ο φούρνος με αέρα είναι ιδανικός σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία).
- Αλείφουμε με τους κρόκους αυγών, αφού τους χτυπήσουμε με λίγο χλιαρό νερό.
- Πασπαλίζουμε με αμύγδαλα (προαιρετικά)
- Ψήνουμε στους 170 C στον αέρα για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα!