Nutrition

Τα φρούτα μετατρέπουν το υπερβάλλον λευκό λίπος σε καφέ

inShape Team 01 Σεπτεμβρίου 2015
Τα φρούτα μετατρέπουν το υπερβάλλον λευκό λίπος σε καφέ

Νέα έρευνα αποκάλυψε ότι τα μούρα, τα σταφύλια και άλλα φρούτα μετατρέπουν το υπερβάλλον λευκό λίπος στον οργανισμό, σε καφέ - το οποίο καίει θερμίδες - παρέχοντας νέες μεθόδους για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

Στην έρευνα, του Washington State University, χορηγήθηκε σε ποντικούς διατροφή με υψηλά λιπαρά. Όσοι έλαβαν ρεσβερατρόλη σε ποσότητες ισοδύναμες με 340 γραμμάρια φρούτων την ημέρα στον άνθρωπο, κέρδισαν περίπου 40% λιγότερο βάρος σε σχέση με ποντικούς της ομάδας ελέγχου. Η ρεσβερατρόλη είναι μια πολυφαινόλη, είδος αντιοξειδωτικού που βρίσκεται στα περισσότερα φρούτα. Οι ερευνητές Min Du και Songbo Wang, έδειξαν ότι ποντικοί που ακολούθησαν διατροφή με 0,1% ρεσβερατρόλη μπορούσαν να αλλάξουν το επιπλέον λευκό λίπος σε ενεργό καφέ, που καίει ενέργεια. Ο Du πρόσθεσε ότι οι πολυφαινόλες στα φρούτα, περιλαμβανομένης της ρεσβερατρόλης, αυξάνουν τη γονιδιακή έκφραση που ενισχύει την οξείδωση των διατροφικών λιπαρών ώστε να μην υπερφορτωθεί ο οργανισμός.

Σημείωσε ότι μετατρέπουν το λευκό λίπος σε καφέ, που καίει λιπίδια, βοηθώντας τον οργανισμό να έχει ισορροπία και εμποδίζοντας την παχυσαρκία και τη δυσλειτουργία του μεταβολισμού.

Οι ερευνητές έδειξαν επίσης ότι το ένζυμο AMPK, που ρυθμίζει το μεταβολισμό της ενέργειας στον οργανισμό ενεργοποιεί τη μετάβαση του λευκού λίπους σε καφέ.

Η έρευνα αυτή έχει δημοσιευτεί στο περιοδικό “International Journal of Obesity” .

 

Το in|shape προτείνει...
ρώτα τον ειδικό

Envisioned by Darkpony Darkpony