Nutrition

Το κόκκινο κρασί κάνει καλό στην υγεία

inShape Team 09 Οκτωβρίου 2014
Το κόκκινο κρασί κάνει καλό στην υγεία

Είναι γνωστό ότι η κατανάλωση οποιουδήποτε οινοπνευματώδες ποτού σε αλόγιστες ποσότητες ή συχνή βάση μπορεί να οδηγήσει στον αλκοολισμό και να επιφέρει σοβαρά προβλήματα υγείας. Παρόλα αυτά η περιορισμένη κατανάλωση κόκκινου κρασιού μπορεί αποδεδειγμένα να οφελήσει την υγεία σου.

1. Eίναι καλό για την καρδιά 

Το κόκκινο κρασί περιέχει ρεσβερατρόλη η οποία προστατεύει την καρδιά και τις αρτηρίες σας από τις συνέπειες του κορεσμένου λίπους στη διατροφή σου. Τα φλαβονοειδή στο κόκκινο κρασί βοηθούν επίσης στην προστασία της καρδιάς από τις καρδιαγγειακές νόσους. Το αλκοόλ στο κόκκινο κρασί ( με μέτρο) αυξάνει τα επίπεδα της «καλής» χοληστερόλης HDL, βοηθά στην πρόληψη του σχηματισμού θρόμβων στο αίμα και μπορεί να προστατεύσει τις αρτηρίες σου από τη ζημία που προκαλείται από την «κακή» LDL χοληστερόλη.

2. Θωρακίζει το σμάλτο των δοντιών

Το κόκκινο κρασί σκληραίνει το σμάλτο σου και βοηθά στην πρόληψη της τερηδόνας.. Οι πολυφαινόλες στο κόκκινο κρασί μπορούν επίσης να αποτρέψουν τυχόν ασθένειες των ούλων και βοηθούν στην αντιμετώπιση τους μειώνοντας τις φλεγμονές. 

3. Αντιοξειδωτική δράση

Το κόκκινο κρασί περιέχει μια σειρά από αντιοξειδωτικά που επιβραδύνουν τα σημάδια της γήρανσης, προστατεύουν από ασθένειες όπως η οστεοπόρωση και αποτρέπουν μια σειρά από εκφυλιστικές ασθένειες όπως ο διαβήτης τύπου 2 και το Αλτσχάιμερ. 

4. Προλαμβάνει τον καρκίνο

Η Κουερσετίνη, ένα από τα πολλά αντιοξειδωτικά στο κόκκινο κρασί, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα, ενώ η ρεσβερατρόλη επιτίθεται στα καρκινικά κύτταρα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με ακτινοθεραπεία, όχι μόνο την καθιστά πιο αποτελεσματική αλλά επιπλέον μπορεί να διεισδύσει στα καρκινικά κύτταρα και να επάγει απόπτωση (απομάκρυνση τους από το ανοσοποιητικό σύστημα). 

Το in|shape προτείνει...
ρώτα τον ειδικό

Envisioned by Darkpony Darkpony