Το Light σοκολατένιο μιλφέιγ που θα λατρέψετε!
Νιώθετε έντονη την ανάγκη για κάτι γλυκό αλλά σκέπτεστε ότι θα χαλάσετε την διατροφή σας ή θα καταστρέψετε τις ώρες γυμναστικής που έχετε επενδύσει; Δεν έχετε παρά να φτιάξετε το δικό σας γλυκό, κρατώντας στα χέρια σας το ύψος των λιπαρών και θερμίδων που θα περιέχει.
Σας προτείνουμε μια γευστική συνταγή που ικανοποιήσει τον ουρανίσκο, διατηρώντας παράλληλα την σιλουέτα σας. Απολαύστε την χωρίς ενοχές!
Υλικά
- 2 φακελάκια κρέμα τύπου άνθος αραβοσίτου με γεύση σοκολάτας (χωρίς βράσιμο).
- Γάλα χαμηλών λιπαρών (όσο αναγράφεται στις συσκευασίες για την παρασκευή της κρέμας).
- 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 3% λιπαρών.
- 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη ή για πιο light συνταγή γλυκαντική ουσία (παράγωγο του φυτού στέβια).
- 5 κουταλιές της σούπας κακάο σκόνη.
- 1 πακέτο σφολιατίνια (δυστυχώς δεν μπορούμε να αποφύγουμε τα λιπαρά που έχουν), εναλλακτικά όμως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γλυκά πτι-μπερ διαίτης, της αρεσκείας σας.
- Κακάο για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ή την στέβια και το κακάο και όταν είναι έτοιμη τη βάζουμε στο ψυγείο να πήξει.
- Ανακατεύουμε το άνθος αραβοσίτου με το γάλα ώστε να γίνει κρέμα και την αφήνουμε και αυτή στο ψυγείο.
- Σε ένα πυρέξ τοποθετούμε τα σφολιατίνια τα οποία έχουμε κόψει στη μέση κατά μήκος (με σκοπό να γίνουν λεπτότερα) έτσι ώστε να καλύψουν όλο τον πυθμένα.
- Από πάνω ρίχνουμε τα 2/3 από την κρέμα άνθος αραβοσίτου και μετά φτιάχνουμε άλλο ένα στρώμα από σφολιατίνια με τον ίδιο τρόπο που φτιάξαμε και τον πυθμένα.
- Πάνω από τη δεύτερη στρώση σφολιατίνια βάζουμε την κρέμα που περίσσεψε και από πάνω όλη τη σοκολατένια σαντιγύ.
- Τρίβουμε 3-4 σφολιατίνια με τα χέρια μας και τα πολύ μικρά κομμάτια που σχηματίστηκαν τα ρίχνουμε πάνω από τη σαντιγύ για γαρνίρισμα.
- Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με κακάο και παγώνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!