Nutrition

Αβοκάντο στην σχάρα με μείγμα λαχανικών – Μια αέρινη γεύση της Μεσογείου!

inShape Team 02 Οκτωβρίου 2015
Αβοκάντο στην σχάρα με μείγμα λαχανικών – Μια αέρινη γεύση της Μεσογείου!

Τα καλοκαιρινά μπάρμπεκιου στην αυλή είναι κάτι που ενδείκνυται για την εποχή. Οικογένεια και φίλοι συγκεντρώνονται τις χαλαρές βραδιές και τα σαββατοκύριακα για να συνδυάσουν φαγητό και διασκέδαση. Τι μπορείτε όμως να κάνετε για να ξετρελάνετε γευστικά τους καλεσμένους σας; Σας προτείνουμε μια πρωτότυπη και συνάμα πανεύκολη συνταγή που μπορεί να προσφερθεί σαν ορεκτικό ή συνοδευτικό με την ψημένη μπριζόλα σας αλλά και ως κυρίως πιάτο για τους πιο λιτοδίαιτους και μή φίλους του κρέατος.

Υλικά (για 2 άτομα):

  • 2 αβοκάντο (ώριμα).
  • 1 μεγάλη ντομάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους.
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο.
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά.
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοστυμένο χυμό lime.
  • 1 κουταλάκι ελαιόλαδο.
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Οδηγίες παρασκευής:

  1. Κόβουμε τα αβοκάντο στην μέση. Κάνουμε μία λακουβίτσα στο κέντρο του κάθε κομματιού και κόβουμε μία λεπτή φέτα από την πίσω πλευρά του καθενός ώστε να μπορούν να σταθούν ευθεία.
  2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την ντομάτα, τον κόλιαντρο, το κρεμμύδι, την πράσινη πιπεριά, τον χυμό lime, το ελαιόλαδο και το αλάτι.
  3. Ζεσταίνουμε το grill σε υψηλή θερμοκρασία ή το μπάρμπεκιου σε δυνατή φωτιά. Με ένα πινέλο αλείφουμε τα αβοκάντο με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για 1-2 λεπτά περίπου την κάθε πλευρά, έτσι ώστε να πάρουν ένα ελαφρύ ομοιόμορφο ροδοκόκκινο χρώμα.
  4. Τοποθετήστε τα ψημένα αβοκάντο σε μια πιατέλα και με ένα κουτάλι γεμίστε την εσωτερική τους πλευρά με το μείγμα λαχανικών που έχετε παρασκευάσει.
  5. Τα σερβίρετε ζεστά και να είστε σίγουροι ότι η οικογένεια ή οι φίλοι σας θα μείνουν απόλυτα ικανοποιημένοι για την πρωτοτυπία και εφευρετικότητά σας. Επιπλέον η αέρινη και μεσογειακή γεύση του πιάτου θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους και με το παραπάνω.

Παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί πως εκτός της υπέροχης γεύσης του, το αβοκάντο έχει και πολλές ωφέλιμες ιδιότητες για την υγεία. Έρευνες έχουν δείξει ότι μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού, διαβήτη και καρδιακών νόσων. Επίσης βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου, την μείωση της χοληστερόλης και προάγει τον υγιή δείκτη μάζας σώματος.

Καλή σας όρεξη!

Tips: Μπορεί να προστεθεί επιπλέον αλάτι για ενίσχυση της γεύσης καθώς και καρυκεύματα της επιλογή σας.

 

 

 

Το in|shape προτείνει...
ρώτα τον ειδικό

Envisioned by Darkpony Darkpony