Nutrition

Δίαιτες εξπρές. Γιατί να τις αποφύγεις

Ανδρέας Ζαχαρίου 26 Μαρτίου 2013
Δίαιτες εξπρές. Γιατί να τις αποφύγεις

ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΕΔΕΙΞΑΝ:

Μην εμπιστεύεστε εύκολες λύσης που δίνονται από διάφορους οργανισμούς – κερδοσκοπικές εταιρείες από επιχειρηματίες, χωρίς καμία αρμοδιότητα και επίσημη αναγνώριση (Networking Marketing – Commercial marketing Company’s - Pyramid)  για χάσιμο βάρους με απώτερο τους στόχο την κερδοσκοπία και την παραπλάνηση του κοινού με άψογα τεχνάσματα και ψεύτικες αβάσιμες επιστημονικές υποσχέσεις, διότι:

1. Αναφέρονται σε συμπληρώματα που υπόσχονται πολλά, χωρίς να δίνονται από ειδικούς, επίσης δίαιτες express και συμπληρώματα από μη επαγγελματικές εταιρίες.

2. Τα συμπληρώματα που χρησιμοποιούν είναι υποκλοπή από Επιστημονικές Εταιρείες. Κλέβουν την ιδέα για περίπου 1–2 συμπληρώματα και τα κατασκευάζουν οι ίδιοι μέσα από φτηνές συνθήκες παραγωγής .Ταυτόχρονα, τα χρεώνουν με ανεξήγητο μεγάλο κόστος με στόχο την καθαρή κερδοσκοπία, αφού δίνουν ψεύτικες υποσχέσεις. Επίσης η επωνυμία π.χ ενός πανεπιστημίου ή κάποιου μελετητή παραπλανά και κακός πείθει τον απλό πολίτη για ένα συμπλήρωμα διατροφής. 

3. Το συμπλήρωμα διατροφής που επιλέγουν δεν είναι τυχαίο, ψάχνουν κάτι στο οποίο βολεύει την εξασθενητική δίαιτα που χρησιμοποιούν και χωρίς να έχουν καμία επιστημονική αρμοδιότητα, κλέβουν τις δίαιτες, από επιστήμονες της Διατροφής και υγείας. Και χρησιμοποιούν την ίδια δίαιτα σε όλους για απεριόριστο χρόνο ( Πράγμα αδύνατο επιστημονικά). 

4. Υπόσχονται τοπικό χάσιμο βάρους - πράγμα αδύνατο δεν υπάρχει τοπικό χάσιμο βάρους αλλά ολικό. Επίσης μιλούν για γρήγορο αδυνάτισμα – πράγμα αδύνατο δεν μπορεί να αποβάλει ο οργανισμός πέραν του 0,5 με 0,8 κιλά λίπος την εβδομάδα. Οτιδήποτε πέραν αυτού, είναι υγρά και μυς άρα λανθασμένα κιλά. H φράση κάποιος έχασε 10 κιλά σε 2 εβδομάδες είναι τραγωδία. 

5. Οι γρήγορες εξασθενητικές δίαιτες (όπως με ροφήματα), δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται από εταιρίες με επωνυμία, αλλά μόνο από κλινικούς και διατροφολόγους που δουλεύουν ατομικά σε κάθε περίπτωση ατόμου και όχι μαζικά, με συνεχή επίβλεψη και αλλαγή προγραμμάτων.

6. Αυτά τα προγράμματα διατροφής, χρησιμοποιούνται από τους επιστήμονες μόνο και όχι για χάσιμο βάρους αλλά για κλινικούς βιολογικούς και φυσιολογικούς λόγους, όπως πριν από κάποια θεραπεία ή για να μικρύνει το στομάχι ή για να μετρηθεί ο μεταβολισμός ( ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΧΑΣΙΜΟ ΒΑΡΟΥΣ).

7. Απαγορεύονται εξασθενητικές δίαιτες πέραν των 12 ημερών, διότι οι συνέπειες μετά θα είναι οδυνηρές για τον οργανισμό όπως: 

  • Πτώση μεταβολισμού 
  • Απώλεια μυϊκής μάζας
  • Επιβάρυνση νεφρών (κέτωση)
  • Αβιταμίνωση
  • Μετά από λίγο καιρό, αν συνεχιστεί η εξασθενητική δίαιτα τότε το άτομο κινδυνεύει να αποθήκευση διπλάσια ποσότητα λίπους (κυρίως κοιλιά) σε σημείο επικίνδυνο για την υγεία.

Επίσης, προβλήματα όπως αντίσταση στην ινσουλίνη, ορμονικές διαταραχές, σύνδρομο μεταβολισμού και ψυχοσωματικές διαταραχές όπως άγχος, απογοήτευση, είναι τα αμέσως επακόλουθα αυτών των μεθόδων δίαιτας.

8. Με τις γρήγορες εξασθενητικές δίαιτες (όπως με ροφήματα), μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, γίνεται άμεση αυξημένη προσθήκη λίπους  κυρίως στην κοιλιά με την ονομασία VISCERAL FAT (Σπλαχνικό λίπος), το οποίο εγκυμονεί πολλούς καρδιολογικούς κινδύνους αλλά και προβλήματα αύξησης παχυσαρκίας, ορμονικών διαταραχών, καρκινικών δεικτών, αντίσταση στην ινσουλίνη και σύνδρομο μεταβολισμού.    

9. Είναι αποδεδειγμένο ότι όσοι ακολουθούν προγράμματα δίαιτας εξασθενητικής (ιντερνέτ, περιοδικά, κερδοσκοπικές εταιρίες με ροφήματα, δίαιτες υποθερμιδικές κάτω από 900 θερμίδες, δίαιτες αποτοξίνωσης), χωρίς την καθοδήγηση διατροφολόγου, μπαίνουν σε κατάσταση άγχους, έλλειψης, αρνητικών συναισθημάτων και καταπίεσης. Ο λόγος είναι ότι υποβάλλουν το εαυτό τους, σε κάτι που δεν θέλουν και δεν επιθυμούν, αλλά επειδή δήθεν, πρέπει  να χάσουν γρήγορα κιλά, καταπιέζοντας το βασικό στοιχείο ύπαρξης του ανθρώπου, που είναι η ελευθερία του ατόμου. Είναι αποδεδειγμένο, ότι η καταπίεση και η στέρηση, φέρνουν ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα μακροπρόθεσμα. Ακολουθούμε τότε,  την πάγια διατροφική συμβουλή - ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΛΕΠΤΑΙΝΩ – με σωστή διατροφή και άσκηση μόνο, μπορώ να επιτύχω αλλαγή στο σώμα μου και στην υγεία μου. 

10. Μακροχρόνιες εξασθενητικές δίαιτες οδηγούν σε οστεοπόρωση, άγχος, και νεφροπάθειες. 

11. Τέλος, αγνοείστε μεθόδους που συνιστούν  μηχανήματα που τα κάνουν όλα από μόνα τους,  κυρίως εμφανίζονται σε διάφορα κερδοσκοπικά κέντρα αδυνατίσματος.

Το in|shape προτείνει...
ρώτα τον ειδικό

Envisioned by Darkpony Darkpony