Nutrition

Πώς η διατροφή επιδρά στην σεξουαλική σας ζωή

inShape Team 21 Απριλίου 2016
Πώς η διατροφή επιδρά στην σεξουαλική σας ζωή

Πολλοί άνδρες περνούν πολλές ώρες στο γυμναστήριο για να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση, την υγεία τους και να φτιάξουν ένα αθλητικό σώμα. Για να μην κρυβόμαστε όμως πίσω από το δάχτυλό μας, ένας ακόμα λόγος είναι και η επιτυχία τους στην σεξουαλική ζωή.  Πολλοί λίγοι ξέρουν ότι πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την σεξουαλική ζωή συνδέονται με την διατροφή. Απλά πράγματα, όπως το να αποφεύγετε το πρόχειρο φαγητό έξω και το να πίνετε λίγο λιγότερο αλκοόλ, μπορεί να βελτιώσει δραστικά τη λίμπιντο ενός άνδρα και να αλλάξει ριζικά τη σεξουαλική του απόδοση.

Γνωρίζατε ότι η τροφή έχει τη δυνατότητα να μειώσει την τεστοστερόνη, να μειώσει την σεξουαλική ορμή, την ευαισθησία και να μεταβάλλει την παραγωγή σπέρματος; Τα καλά νέα όμως είναι ότι μπορεί επίσης να κάνει και ακριβώς τα αντίθετα. Πολλά φρούτα και λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως (πχ βρώμη, αναποφλοίωτο ρύζι, κλπ), καθώς και τα μπαχαρικά, μπορούν να ρυθμίσουν την τεστοστερόνη, την αύξηση της λίμπιντο και να βελτιώσουν σημαντικά την σεξουαλική ορμή.

Η διατήρηση μίας κανονικής περιμέτρου μέσης, είναι ζωτικής σημασίας για την σεξουαλική ορμή ενός άνδρα και τη συνολική σεξουαλική υγεία. Σύμφωνα με την Κλινική Κλίβελαντ, «Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνδρες που έχουν περίμετρο μέσης μεγαλύτερη από 102 εκατοστά, είναι πιο πιθανό να έχουν στυτική δυσλειτουργία, από ό, τι οι άνδρες των οποίων η μέση είναι μικρότερη».

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι ένας υγιεινός τρόπος ζωής είναι το κλειδί για μια καλή σεξουαλική ζωή. Ωστόσο, οι μικρές, απλές αλλαγές μπορεί επίσης να επηρεάσουν τη λίμπιντο και τα επίπεδα τεστοστερόνης. Για παράδειγμα, αποκόπτοντας το fast food μπορεί να υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στη σεξουαλική υγεία. Η συχνή κατανάλωση τροφίμων όπως τα μπέργκερ και οι τηγανιτές πατάτες είναι κάτι αρνητικό όταν πρόκειται για την σεξουαλική υγεία. Τα τρανς-λιπαρά που βρίσκονται σε αυτά τα φαγητά είναι γνωστό ότι μειώνουν δραματικά την ανδρική λίμπιντο.

Όπως τα τηγανητά, έτσι και το αλκοόλ μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στη σεξουαλική υγεία ενός άνδρα. Σύμφωνα με την Δρ Μάριαν Φίσερ, ψυχολόγο στο Πανεπιστήμιο Σεντ Μέρι στον Καναδά «Το αλκοόλ μειώνει την τεστοστερόνη, η οποία είναι η ραχοκοκαλιά της ανδρικής σεξουαλικής ορμής, αλλά μειώνει επίσης τα επίπεδα της βαζοπρεσίνης, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να είναι δύσκολο να επιτευχθεί στύση».

Οι συγκρατημένες διατροφικές επιλογές συχνά έχουν δραστικές επιπτώσεις στη σεξουαλική ζωή ενός άνδρα. Την επόμενη φορά που θα σκεφτείτε να φάτε κάποιο σνακ αργά το βράδυ ή θα θέλετε να βγείτε για ποτό, ξανασκεφτείτε το. Αντ 'αυτού, ενσωματώστε στην διατροφή σας φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, βιταμίνες και ανόργανα άλατα για την άμεση ενίσχυση της σεξουαλικής επιθυμίας.

Ποιος ήξερε ότι μία αναδιοργάνωση στο ψυγείο σας παρακάμπτοντας τα fast food θα μπορούσε να έχει τέτοιες μακροχρόνιες επιπτώσεις;

Το αλκοόλ μειώνει τη λίμπιντο

Σύμφωνα με τον Δρ Harry Fisch, Διευθυντή του Ανδρικού Αναπαραγωγικού Κέντρου της Νέας Υόρκης, «Το αλκοόλ αναστέλλει τις σεξουαλικές σας ανταποκρίσεις. Είναι πιο δύσκολο να έχετε καλή στύση και ο οργασμός καθυστερεί.». Ηθικό Δίδαγμα: Την επόμενη φορά που θα είστε έξω, παραλείψτε αυτό το τρίτο ποτό.

Τα φρούτα και τα λαχανικά βοηθούν τη σεξουαλική σας ζωή

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι ισχυρά όπλα της σεξουαλικής απόδοσης και της υγείας.«Φρούτα όπως το καρπούζι περιέχουν ένα θρεπτικό συστατικό που ονομάζεται κιτρουλίνη, το οποίο μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα μονοξειδίου του αζώτου στο σώμα, τα οποία χαλαρώνουν τα αιμοφόρα αγγεία με τον ίδιο τρόπο όπως για παράδειγμα το Viagra»,  λέει ο Δρ Brian Clement. Άλλες τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε κιτρουλίνη είναι το σκόρδο, τα κρεμμύδια και τα όσπρια.

Η υπερφαγία θέτει σε κίνδυνο τη σεξουαλική σας ζωή

«Η υπερκατανάλωση οποιουδήποτε τροφίμου οδηγεί σε αύξηση του σωματικού βάρους, η οποία είναι ο υπ 'αριθμόν ένα δολοφόνος της σεξουαλικής ορμής για κάθε άνθρωπο», συμβουλεύει ο Corey Β Schuler, κλινικός διαιτολόγος. «Το χειρότερο φαγητό που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος για τη σεξουαλική ορμή του, είναι η υπερκατανάλωση αυτού, η οποία μακροπρόθεσμα μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση λιπώδους ιστού».

Το in|shape προτείνει...
ρώτα τον ειδικό

Envisioned by Darkpony Darkpony