Nutrition

Δυσανεξία στην λακτόζη και πως αντιμετωπίζεται

Νάταλυ Κυριακίδου 18 Δεκεμβρίου 2013
Δυσανεξία στην λακτόζη και πως αντιμετωπίζεται

Η δυσανεξία στην λακτόζη οφείλεται στην απουσία ή στη μειωμένη παρουσία λακτάσης στο έντερο, ένα ένζυμο το οποίο χρειάζεται για την απορρόφηση της λακτόζης.

Η δυσαπορρόφηση της λακτόζης είναι δυνατό να προκαλέσει

  • ναυτία
  • φούσκωμα στην κοιλιά
  • αναγούλες
  • κοιλιακό πόνο
  • αυξημένη παραγωγή αερίων από το έντερο
  • διάρροια

Πώς αντιμετωπίζεται ή δυσανεξία στην λακτόζη;

Η αντιμετώπιση της δυσανεξίας στην λακτόζη βασίζεται στην διατροφή, η οποία πρέπει να προσαρμόζεται αναλόγως προς αποφυγή της λακτόζης. Το άτομα που αντιμετωπίζουν δυσανεξία στην λακτόζη μπορούν να καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα με διασπασμένη λακτόζη ή χωρίς λακτόζη. Το τυρί, το γιαούρτι και το γάλα χωρίς ή χαμηλό σε λακτόζη , διατηρούν όλα τα θρεπτικά συστατικά και τις ευεργετικές επιδράσεις στον οργανισμό με εκείνα του κανονικού γάλακτος.

Το in|shape προτείνει...
ρώτα τον ειδικό

Envisioned by Darkpony Darkpony