Η δυσανεξία στην λακτόζη οφείλεται στην απουσία ή στη μειωμένη παρουσία λακτάσης στο έντερο, ένα ένζυμο το οποίο χρειάζεται για την απορρόφηση της λακτόζης.
Η δυσαπορρόφηση της λακτόζης είναι δυνατό να προκαλέσει
Πώς αντιμετωπίζεται ή δυσανεξία στην λακτόζη;
Η αντιμετώπιση της δυσανεξίας στην λακτόζη βασίζεται στην διατροφή, η οποία πρέπει να προσαρμόζεται αναλόγως προς αποφυγή της λακτόζης. Το άτομα που αντιμετωπίζουν δυσανεξία στην λακτόζη μπορούν να καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα με διασπασμένη λακτόζη ή χωρίς λακτόζη. Το τυρί, το γιαούρτι και το γάλα χωρίς ή χαμηλό σε λακτόζη , διατηρούν όλα τα θρεπτικά συστατικά και τις ευεργετικές επιδράσεις στον οργανισμό με εκείνα του κανονικού γάλακτος.