Nutrition

Γιατί η σχέση παχαίνει;

Νικολέττα Κωνσταντινίδου 04 Φεβρουαρίου 2014
Γιατί η σχέση παχαίνει;

Όλα ξεκινούν ιδανικά. ..Ερωτεύεσαι, η χαρά σου κόβει την όρεξη, οι πεταλούδες κάνουν πάρτι στο στομάχι σου και χάνεις και κανένα γραμμάριο. Στις εξόδους, στα εστιατόρια που πηγαίνετε όσο η σχέση είναι στο πρώτο στάδιο δεν τρως πολύ. Είναι αυτό που μας πιάνει εμάς τις γυναίκες και τον πρώτο καιρό δεν τρώμε σχεδόν καθόλου. Ντρεπόμαστε; Πιστεύουμε πως θα σχηματίσει κακή εντύπωση αν φάμε υπερβολικά; Το θέμα είναι ότι τον πρώτο καιρό δεν τρώμε Κι αδυνατίζουμε. Μέχρι εδώ όλα καλά

Έπειτα η σχέση αποκτά οικειότητα, ρουτίνα. Οι ταινίες  συνοδεύεται από ποπ κορν, πίτσες, σουβλάκια, τσιπς, γλυκά,  μετά από λίγο καιρό δεν ντρέπεσαι να πάρεις και δεύτερο γλυκό, ισως και τρίτο, εχεις χαλαρώσει.. Και κάπου εκεί, ανακαλύπτετε ότι παχύνατε. Ούπς!

Για να μην σχολιάσω ότι πολλές φορές εμείς είμαστε εκείνες που παχύναμε, ενώ εκείνος παραμένει στα κιλά του. Ανδρικός μεταβολισμός !!!

ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ; 

  • Μην υποτιμάς ποτέ τη δύναμη της συνήθειας. Είναι μεγάλο πράγμα. Και συμβαίνει φυσικά σε όλους. Με τον καιρό αποκτάς οικειότητα με τον σύντροφό σου και αρχίζεις να συμπεριφέρεσαι μπροστά σου όπως και όταν ήσουν μόνη στο σπίτι. Τηλεόραση, ταινία, τσιμπολόγημα.  ψυχολόγοι τονίζουν  πως οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας μπορεί να παίξουν καταλυτικό ρόλο στη σιλουέτα μας. Μας επηρεάζουν. Πόσο να αντέξεις όταν εκείνος απολαμβάνει junk food; Πόσο να σε καλύψει μια σαλάτα;
  • Όπως καταλαβαίνεις όταν συνυπάρχεις με έναν άνθρωπο δεν είναι μόνο ο ένας που συνηθίζει τον άλλον, αλλά και που οι συνήθειες του ενός μπερδεύονται με του άλλου. Σε μερικά ζευγάρια οι σωστές διατροφικές συνήθειες της γυναίκας κυρίως βάζουν στον καλό δρόμο και τον άντρα. Σε κάποια άλλα ζευγάρια όμως οι λιπαρές τροφές και η κακή διατροφή παρασύρουν…  

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ; 

  • Συγκεντρώσου, και επανέφερε τον εαυτό σου στην τάξη. Και τον σύντροφό σου. Κάθε φορά που θα πηγαίνεις να παρασυρθείς να σκέφτεσαι πως μπορεί να έρθει μια μέρα που θα σου πει: "Αγάπη μου πάχυνες;". Εφιαλτικό για την ψυχολογία μιας γυναίκας.
  • Βοηθήστε ο ένας στον άλλον. Κάντε ένα deal μεταξύ σας και βοηθήστε ο ένας τον άλλον. Στο κάτω-κάτω, η σωστή διατροφή δεν είναι μόνο θέμα εικόνας, αλλά θέμα υγείας. Και δεν μπορεί... θα έχει πάρει κι αυτός μερικά κιλάκια.
  • Τα ζευγάρια που κάνουν από κοινού προσπάθεια να χάσουν βάρος τα καταφέρνουν καλύτερα. Βοηθά ο ένας τον άλλο στα δύσκολα, ενώ αναγνωρίζει ο ένας την πρόοδο του άλλου. Και φυσικά όλο αυτό έχει αποτέλεσμα όταν οι παρατηρήσεις ανάμεσα στο ζευγάρι γίνονται με αγάπη και όχι με τάση να επικρίνει ο ένας τον άλλο, συμπληρώνει η έρευνα. 

Βρείτε μια δίαιτα που να σας ταιριάζει! Δεν είναι πάντα τόσο απλό, γιατί ένας άνδρας έχεις άλλες ανάγκες από μια γυναίκα. Ετοιμάστε ένα  πρόγραμμα που προσαρμόζεται και στους δυο σας. -Αν το αγόρι σου δεν θέλει να κάνει δίαιτα, αν αρνείται να κόψει το junk food ζήτησέ του ευγενικά να σε βοηθήσει και τουλάχιστον να μην είναι προκλητικός. Μπορεί να τρώει ό,τι θέλει όταν βγαίνει με τους φίλους του... ή λίγο πριν γυρίσεις σπίτι από τη δουλειά... ή όχι τόσο συχνά. Βρείτε μια μέση λύση που δεν θα είναι τόσο "βασανιστική" για σένα. 

Πηγαίνετε μαζί super market. Έτσι θα μπει τέλος στη γκρίνια “ξέχασες αυτό” και δεν μπορώ να ακολουθησω το πρόγραμμα μου, “τώρα αυτό τι το πήρες ” και θα διαλέξετε σωστά τα τρόφιμα που θα μπουν στην κουζίνα σας. Άσε που ο ένας θα συγκρατεί τον άλλο μπροστά στα ράφια με τους... πειρασμούς!

Γραφτείτε στο γυμναστήριο ή βάλτε στο πρόγραμμα τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα μια φυσική δραστηριότητα. Τρέξιμο, jogging, βόλτα με το ποδήλατο ή Έστω έναν περίπατο μαζί.  Μαγειρέψτε παρέα- κάντε την μαγειρική διασκέδαση ,και ετοιμαστε πιο υγιεινα φαγητά 

 

Το in|shape προτείνει...
ρώτα τον ειδικό

Envisioned by Darkpony Darkpony