Nutrition

Κοιλιοκάκη και διατροφή

inShape Team 08 Απριλίου 2013
Κοιλιοκάκη και διατροφή

Η γλουτένη είναι ένας γενικός όρος που χρησιμοποιείται για τις πρωτεΐνες που βρίσκονται στο άμυλο.
Η γλουτένη βρίσκεται στο σιτάρι, στο κριθάρι, στη σικάλη και στη βρώμη και μπορεί να βλάψει άτομα που έχουν κοιλιοκάκη.

Είναι βέβαια σημαντικό να αποφεύγονται τα προϊόντα που περιέχουν έστω και ένα από τα παραπάνω συστατικά (σιτάρι, κριθάρι, σίκαλη, βρώμη).

Σημαντικό είναι επίσης να διαμορφώσουμε στη διατροφή σας φαγητά από όλες τις ομάδες τροφών όπως:

  • Λάχανα
  • Φρούτα
  • Κρέας, πουλερικά, ψάρια, όσπρια, αυγά, ξηροί καρποί
  • Γάλα, γιαούρτι, τυρί
  • Περιορισμένα λάδια και γλυκά

Η ομάδα τροφών που αποτελείται από το ψωμί, τα δημητριακά, το ρύζι και τα μακαρόνια είναι συνήθως κάτι που προβληματίζει.

Όμως είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν επιτέλους πολλές επιλογές στην κυπριακή αγορά έτσι ώστε να μην μας λείψει τίποτα.

Πιο κάτω θα βρείτε μια λίστα με προϊόντα που δεν περιέχουν γλουτένη:

  • Ρυζάλευρο
  • Πατατάλευρο
  • Μακαρόνια χωρίς γλουτένη
  • Ψωμί χωρίς γλουτένη
Το in|shape προτείνει...
ρώτα τον ειδικό

Envisioned by Darkpony Darkpony