Nutrition

Λαχταριστό ρυζόγαλο με άρωμα εσπρέσο!

inShape Team 10 Ιουλίου 2015
Λαχταριστό ρυζόγαλο με άρωμα εσπρέσο!

Ένα απογευματινό και δροσερό επιδόρπιο είναι ότι ζητάμε περισσότερο τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Είναι προτιμότερο λοιπόν να καταφεύγουμε σε υγιεινές και χαμηλών θερμίδων επιλογές , που μας προσφέρουν ταυτόχρονα γευστική ικανοποίηση αλλά και θρεπτική αξία που διατηρεί την σιλουέτα μας. Όταν μάλιστα η φαντασία συνδυάζεται με την πρωτοτυπία, έχουμε την δυνατότητα να αποδώσουμε μια διαφορετική νότα σε καθημερινά και συνηθισμένα υλικά, δημιουργώντας ένα θελκτικό αποτέλεσμα.
Για τους λάτρεις του εσπρέσο αλλά και αυτούς που θέλουν να γευτούν κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα, μπορείτε να φτιάξετε την ακόλουθη συνταγή που θα σας ξετρελάνει.

Υλικά

  • 4 ποτήρια γάλα 1,5%
  • 1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ.
  • 3 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη  (εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υποκατάστατο ζάχαρης π.χ. στέβια).
  • 1 διπλό εσπρέσο.
  • 1 κουταλιά της σούπας Corn Flower (κορν φλάουερ)
  • Λίγη κανέλλα.

Εκτέλεση

  1. Βάζετε το γάλα σε μια κατσαρόλα για να βράσει.
  2. Μόλις βράσει ρίχνετε το ρύζι, την ζάχαρη, το Corn Flower και τον εσπρέσο.
  3. Τα αφήνετε να βράσουν επί 20 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι, να απορροφηθεί το γάλα και να αποκτήσει μια κρεμώδη όψη, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  4. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από την εστία, μοιράζεται σε μπολάκια της αρεσκείας σας και τα τοποθετείτε στο ψυγείο. Ακολούθως σερβίρετε με λίγη κανέλα.

Tips: Εναλλακτικά μπορείτε να το σερβίρετε απευθείας ζεστό για μια πιο θερμή αρωματική επιλογή.

 

 

Το in|shape προτείνει...
ρώτα τον ειδικό

Envisioned by Darkpony Darkpony