Nutrition

Μπύρα: Τελικά πρέπει να πίνουμε;

Νάταλυ Κυριακίδου 14 Νοεμβρίου 2013
Μπύρα: Τελικά πρέπει να πίνουμε;

Ιδιότητες

  1. Προλαμβάνει την απόφραξη των καρδιακών αρτηριών
  2. Ανεβάζει την καλή χοληστερόλη
  3. Πλούσια σε βιταμίνη Β12 – σημαντική δηλαδή για το νευρικό μας σύστημα
  4. Η μπύρα, όταν καταναλώνεται με μέτρο και σύμφωνα με τις συστάσεις μπορεί να προστατέψει από κάποια είδη καρκίνου λόγω της περιεκτικότητας της σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Μάλιστα, η αντικαρκινική δράση της μπύρας ενισχύεται στην μπύρα χωρίς αλκοόλ.
  5. Η κατανάλωση μπύρας με μέτρο μπορεί να μας ηρεμήσει και να βοηθήσει στην μείωση του στρες αλλά και στις αϋπνίες.

Ανεπιθύμητες ενέργειες

  1. Ουρική αρθρίτιδα ή ποδάγρα- Η μπύρα μπορεί να αυξήσει το ουρικό οξύ στο αίμα με αποτέλεσμα την εμφάνιση ουρικής αρθρίτιδας, η οποία προκαλεί πόνο στους αγκώνες, στα πόδια, στα χέρια και συνήθως στο μεγάλο δάκτυλο του ποδιού.
  2. Πίεση- Η μπύρα με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ μπορεί να ανεβάσει την αρτηριακή πίεση
  3. Καρκίνος- Το αλκοόλ αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου, καρκίνο του πρωκτού, καρκίνο του πνεύμονα αλλά και καρκίνο του μαστού στις γυναίκες όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες
  4. Αύξηση βάρους- 1 μικρό τενεκεδάκι μπύρα περιέχει περίπου 150 θερμίδες οπότε η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να αυξήσει το βάρος μας

Τελικά να πίνουμε ή να μην πίνουμε;

Η  μέτρια κατανάλωση μπύρας παρέχει προστασία από τις καρδιοπάθειες. Επίσης περιέχει βιταμίνες και ιχνοστοιχεία οπότε είναι καλύτερα να προτιμούμε την μπύρα από άλλα αλκοολούχα ποτά όπως βότκα και ουίσκι. Χρειάζεται όμως προσοχή στην ποσότητα. Η συνιστώμενη ποσότητα σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας είναι 2 ποτήρια των 330ml για τους άνδρες και 1 ποτήρι των 330ml για τις γυναίκες.

Το in|shape προτείνει...
ρώτα τον ειδικό

Envisioned by Darkpony Darkpony