Nutrition

Τηγανητές πατάτες

Νικολέττα Κωνσταντινίδου 17 Σεπτεμβρίου 2013
Τηγανητές πατάτες

Παχαίνουν οι τηγανητές πατάτες;

Η πατάτα αποτελεί το πιο πλούσιο λαχανικό σε κάλιο και βιταμίνη C, ενώ περιέχει σημαντικές ποσότητες σύνθετων υδατανθράκων. Άρα γίνεται σαφές ότι η πατάτα είναι ένα αμυλούχο τρόφιμο που δεν πρέπει να λείπει από την διατροφή μας. Είναι ωστόσο σημαντικό να την μαγειρεύουμε σωστά. Αποδίδει τις πιο λίγες θερμίδες βραστή ή ψητή, ενώ εάν την τηγανίσουμε, ανεβαίνει κατά πολύ το θερμιδικό της φορτίο, λόγω της μεγάλης απορροφητικότητάς της [μπορεί να απορροφήσει ποσότητα λαδιού ίση με το 50% του βάρους της].  Εάν ωστόσο, τις χοντροκόψουμε και να τις τηγανίσουμε με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο [ανά μερίδα] [αποφεύγοντας τα σπορέλαια] και σε ειδικές φριτέζες, μειώνουμε την περιεκτικότητά τους σε λίπος και κατ' επέκταση σε θερμίδες! 

Το in|shape προτείνει...
ρώτα τον ειδικό

Envisioned by Darkpony Darkpony