Για όσους βρίσκονται σε δίαιτα ή νηστεύουν αλλά έχουν ανάγκη από κάτι γλυκό με πολλές βιταμίνες και ελάχιστες θερμίδες, μπορούν εύκολα και γρήγορα να δοκιμάσουν την παρακάτω συνταγή και να απολαύσουν ένα θεσπέσιο γλυκό χωρίς τύψεις. Η ενέργεια που θα σας δώσει το μέλι σε συνδυασμό με την αίσθηση κορεσμού και πληρότητας που παρέχουν το μήλο και η κανέλλα, θα διατηρήσουν την διάθεση σας στα ύψη για αρκετές ώρες, ικανούς να αντεπεξέλθετε στους γρήγορους ρυθμούς μιας απαιτητικής ημέρας.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
5 κόκκινα μήλα
1 ποτήρι νερό
4 κουταλιές μέλι
3 ξυλάκια κανέλας
Παρασκευή:
Πλένουμε τα μήλα πολύ καλά και τα κόβουμε στη μέση ενώ βγάζουμε τα κουκούτσια. Τα βάζουμε σε ένα πυρέξ τοποθετώντας τη φλούδα προς τα επάνω. Έπειτα ρίχνουμε το νερό και το μέλι και τοποθετούμε τα ξυλάκια κανέλας μεταξύ των μήλων (Εάν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανέλα σε σκόνη, τοποθετώντας την επάνω και γύρω από τα μήλα. Τα ψήνουμε στους 180° C για περίπου μισή ώρα, μέχρι δηλαδή να ροδίσουν και σερβίρουμε.
Προαιρετικά: Στο σερβίρισμα προσθέτουμε και μια μπάλα παγωτό βανίλια 0%.