Σουφλέ με μπρόκολο και κουνουπίδι!
Το μπρόκολο και το κουνουπίδι είναι δύο λαχανικά τα οποία μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να καταναλωθούν από μια μεγάλη ομάδα ατόμων. Αξίζει βέβαια να αναφερθεί ότι τα προϊόντα αυτά προσφέρουν πληθώρα βιταμινών, ιχνοστοιχείων και φυτικών ινών που ενισχύουν τον οργανισμό με θρεπτικά συστατικά λόγω της πολύ υψηλής διατροφικής τους αξίας.
Αν θέλετε λοιπόν να τα εισάγετε στο διαιτολόγιό σας μαγειρεύοντάς τα με έναν εναλλακτικό τρόπο, πέραν των γνωστών παραδοσιακών, τότε δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε την ακόλουθη συνταγή. Το αποτέλεσμα θα δώσει μια νέα διάσταση στην γευσιγνωσία των εν λόγω υλικών.
Θα χρειαστείτε:
- 300 γραμμάρια μπρόκολο.
- 300 γραμμάρια κουνουπίδι.
- 2 αβγά.
- 150 γραμμάρια τυρί τριμμένο (Gouda και παρμεζάνα χαμηλών λιπαρών).
- 50 γραμμάρια βούτυρο light.
- λίγο αλεύρι.
- 300ml ζεστό γάλα 1,5%.
- αλάτι, πιπέρι.
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς.
- Βράζετε τις φούντες του κουνουπιδιού σε νερό με λίγο αλάτι για περίπου 3 λεπτά και αφού το σουρώσετε και το κρυώσετε, επαναλάβετε το ίδιο και με το μπρόκολο.
- Βουτυρώνετε ένα πυρέξ και ρίχνετε την παρμεζάνα.
- Ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο και το αναμειγνύετε με το αλεύρι.
- Στη συνέχεια προσθέτετε το γάλα ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να πήξει.
- Ξεχωρίζετε τους κρόκους των αυγών και τους χτυπάτε με το μίξερ, προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και gouda.
- Βάλτε στο μείγμα τα δύο βασικά υλικά σας, το μπρόκολο και το κουνουπίδι, και ανακατέψτε ελαφρά.
- Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν μαρέγκα την οποί προσθέτετε σιγά - σιγά στο μείγμα ανακατεύοντας ελαφρά.
- Τέλος, απλώστε το μείγμα στο πυρέξ ομοιόμορφα και πασπαλίστε λίγο τριμμένο τυρί από πάνω.
- Ψήστε για περίπου μισή ώρα και όταν το σουφλέ φουσκώσει και πάρει χρώμα, ετοιμαστείτε να το δοκιμάσετε!
Καλή σας όρεξη!