Λεκιθίνη είναι ένα είδος λιπιδίου που βρίσκεται σε διάφορες τροφές (π.χ φασόλια, αυγά, φύτρο σιταριού) και αποτελεί ένα σημαντικό συστατικό πολλών τύπων των ανθρώπινων ιστών. Παρ' όλα αυτά η λεκιθίνη δεν φαίνεται να βοηθά αποτελεσματικά στην βελτίωση της απόδοσης στην άσκηση.
Η χολίνη είναι μια αμίνη και συναντάται σε διάφορες τροφές, κυρίως ως λεκιθίνη σε ζωικές τροφές (π.χ κρόκος αυγών και συκώτι) και ως ελεύθερη χολίνη σε φυτικά προϊόντα (σιτάρι, σόγια, ξηροί καρποί κ.ά.). Τα επίπεδα χολίνης στο πλάσμα μειώνονται σημαντικά μετά από μια εξαντλητική άσκηση (π.χ μαραθώνιος) και η συνεπαγόμενη μείωση των επιπέδων ακετυλοχολίνης στο νευρικό σύστημα μπορεί να επιφέρει κόπωση.
Έρευνες έχουν δείξει ότι τα συμπληρώματα χολίνης ή λεκιθίνης πιθανόν, επιφέρουν καθυστέρηση της εμφάνισης της κόπωσης, κάτι που οδηγεί στη βελτίωση της απόδοσης. Τα ευρήματα όμως είναι διφορούμενα και πολλοί ερευνητές, προτείνουν περαιτέρω έρευνα. Η λεκιθίνη και η χολίνη διατίθενται στο εμπόριο ως συμπλήρωματα με τη μορφή σκόνης, σε κάψουλες ή σε κόκκους.